Grootaandeelhouder Warren Edward Buffett nodigt uit om aan te schuiven bij Berkshire Hathaway.

Berkshire Hathaway (BRKb) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Berkshire Hathaway (BRKb) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index | LYNX Beleggen

De uitnodiging in deze blog om aan te schuiven bij de beleggingskunde van Warren Buffett op basis van technische argumenten volgt uit het nieuwe recordniveau zojuist in de koersnotering van Berkshire Hathaway (BRKb). Ondanks alle onzekerheden in de beleggingswereld moet worden bedacht dat alle kennis, hoop en vrees zich kanaliseert via vraag en aanbod. Het nieuwe record wordt gevestigd binnen een langetermijn stijgende trend. Extrapolatie van de stijgende trend doet een koersdoel vaststellen rond $ 380. De recente koersprestaties zijn ook gunstiger ten opzichte van de Amerikaanse S&P 500 index. De markt nodigt optimisten uit om te focussen op winnaars op de beurs.

Akzo Nobel op maandbasis vanaf 2007

Akzo Nobel op maandbasis vanaf 2007 | LYNX Beleggen

Het aandeel Akzo Nobel was op 28 september vorig jaar een vallend mes bij € 93,76. De verwachting luidde dat spoedig een beweging naar € 90 zou plaatsvinden, voordat koopjesjagers zich weer zouden melden. Koopjesjagers sloegen inderdaad hun slag bij € 89,60 en zagen een koersherstel naar € 104,60. In theorie zou de terugtest van de meerjarige weerstandslijn de springplank moeten zijn voor een opwaartse meerjarige versnellingsfase. Het tegendeel blijkt echter. De beurskoers van Akzo Nobel viel terug naar € 90 en zoals u ziet veel lager (nu onder € 80). Het vallende mes zal deze keer niet eerder worden gevangen dan nabij de onderkant van het meerjarige stijgende trendkanaal. Verwacht pas een bodemproces tussen € 65 en € 70.

NOVACYT vanaf 2017

NOVACYT vanaf 2017 | LYNX Beleggen

Het aandeel Novacyt trok op 27 februari 2020 bijzondere aandacht als gevolg van een zeer imposante koersspurt van ca. € 0,20 en € 2,675. Uiteindelijk zou de beurskoers stijgen tot boven € 30. Leuk om uit te rekenen hoeveel procent koersstijging dit is. Pak uw rekenmachine! De actuele beursnotering bedraagt nu ca. € 1,83. De boodschap van dit verhaal is nu tweeledig. Het enorme hoofdschouderpatroon wijst richting een terugval naar minimaal € 0,20 en het is nooit te laat om verliezen tijdig te accepteren.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart