Vanaf de hoogste slotstand dit jaar verliest de AEX-index in negen dagen tijd ruim 6%. Wat nu?

AEX-index vanaf oktober 2018

AEX-index vanaf oktober 2018

Het is al vaker benadrukt in deze blog. Grafieken voorspellen niets. Daarnaast zijn steun- en weerstandniveaus niet in steen gebeiteld. Trendlijnen kunnen doorbroken worden door koersbewegingen. In de AEX-grafiek is indicatief een stijgende steunlijn vanaf de bodem in maart 2020 ingetekend langs de bodem van eind oktober vorig jaar. Op 6 oktober dit jaar werd deze steunlijn opgezocht, waarna de AEX weer opveerde. Deze trendlijn wordt momenteel opnieuw op de proef gesteld. Volgt een herstel boven de hoogste notering van gisteren (> AEX 793,76) dan komt de AEX-belegger met de schrik vrij. Een trendbreuk daarentegen hint op een test van de recente bodemniveaus rond AEX 755 en een verandering van richting.

Ahold Delhaize met een complete Elliott Wave golvendstructuur

Ahold Delhaize met een complete Elliott Wave golvendstructuur

Op 17 november jongstleden sloot de AEX-index op de hoogste stand ooit. Sindsdien wordt de AEX-index geconfronteerd met koersverliezen. Bij de opmaak van deze blog noteert het aandeel Ahold Delhaize € 29,71. Deze (intraday) koersnotering komt overeen met de slotkoers van die 17e november. Op 15 november dit jaar luidde de technische analyse dat in de beursnotering van Ahold Delhaize wel eens sprake zou kunnen zijn van een zgn. koopclimax. Op die dag werd intraday de hoogste notering van dit jaar opgemaakt. De analyse signaleerde een (bijna) complete Elliott Wave vijfgolvenstructuur (waar nu tijd technisch golf 1 gelijk is aan golf 5). De conclusie luidde: “Een goede reden voor de optimisten om geen daling meer onder € 30 te accepteren”.

Wolters Kluwer in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Wolters Kluwer in 2021 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

In de technische analyse blog van 26 augustus jl. werd een verdere verbetering getoond in de Europese mediasector ten opzichte van een veel breder gespreid mandje Europese aandelen. Het aandeel Wolters Kluwer blijkt vooralsnog weinig gevoelig voor verkoopdruk. Recent is de beurskoers boven de koerstop van eind augustus (= € 98,76) gestegen. Afgelopen vrijdag – toen de AEX-index fors daalde – heeft Wolters Kluwer deze weerstand intraday succesvol getest en sloot de beurskoers vrijwel onveranderd. De koersprestaties van het aandeel Wolters Kluwer blijken deze maand sterker dan die van de AEX-index. Dat is geen garantie voor de toekomst, maar het biedt in deze onzekere tijden toch een vorm van prettig houvast.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart