Artikel laten voorlezen

Het aandeel Bristol-Myers Squibb (BMY) viel deze week fors terug. Ook andere Amerikaanse Health Care tonen kwakkelende gezondheid.

The Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) + relatieve sterkte t.o.v. SPDR &P 500 Trust ETF (SPY)

The Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) + relatieve sterkte t.o.v. SPDR &P 500 Trust ETF (SPY) | TA Loef

De top-10 aandelen in de Amerikaanse Health Care ETF (XLV) zijn UnitedHealth Groep, Johnson & Johnson, Pfizer, Eli Lilly and Co., AbbVie Inc., Merck & Co. Thermo Fisher Scientific Inc., Danaher, Abbott Labs en Bristol-Meyers Squibb. De koersontwikkeling van de Amerikaanse gezondheidssector oogt in de afgelopen 12 maanden een kwakkelende gezondheid. De koersnotering van de ‘XLV’-ETF is nu lager dan een jaar geleden. Ten opzichte van de koersprestaties van de trackers SPDR S&P 500 Trust ETF (SPY) blijkt sinds november dit jaar ondanks de kwakkelende trend sprake van relatief gunstiger prestaties. Toch duidt de recente trendbreuk in de (roze) relatieve sterkte op relatief verslechterende condities. Leg Amerikaanse individuele healthcare aandelen maar aan het infuus.

Johnson & Johnson (JNJ) vanaf augustus 2021 + 20/120-daags SMA’s + relatieve kracht t.o.v. S&P 500

Johnson & Johnson (JNJ) vanaf augustus 2021 + 20/120-daags SMA’s + relatieve kracht t.o.v. S&P 500 | TA Loef

Het aandeel Johnson & Johnson (JNJ) heeft in de periode waarin het (blauwe) 20-daags SMA nog boven het (rode) 120-daags gemiddelde bewoog niet alleen in absolute koerswinst geleverd, maar ook ten opzichte van de S&P 500 index meerwaarde geleverd. Na de negatieve kruising in het 20-daags gemiddelde onder het 120-daags gemiddelde is de trend verslechterd en blijkt er sprake van een trendbreuk in de fase van outperformance. Dat betekent dat aandeelhouders Johnson & Johnson op zoek moeten naar een andere oplossing om een verdere achteruitgang te voorkomen.

Pfizer Inc. (PFE) vanaf 2018 + 200-daags gemiddelde

Pfizer Inc. (PFE) vanaf 2018 + 200-daags gemiddelde | TA Loef

Langetermijnbeleggers, denk o.a. aan pensioenfondsen en professionele vermogensbeheerders, met oog voor trends in beurskoersen, hechten in het algemeen veel waarde aan het 200-daags koersgemiddelde. Een notering boven dit stijgende 200-daags gemiddelde wordt positief beoordeeld, indien ook de fundamentele analyses op de lange termijn gunstig worden beoordeeld. Actieve fondsmanagers registreren nu in het aandeel Pfizer (PFE) een draai omlaag in dit lange termijn koersgemiddelde. Zo’n draai omlaag deed zich ook voor op 11 juli 2019. Dit is een constatering, niet te verwarren met een voorspelling. Toch kan de hellingshoek en de beurskoers boven of onder het 200-daags gemiddelde actieve fondsmanagers en particuliere beleggers waardevol voortschrijdend inzicht geven. 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart