Artikel laten voorlezen

Beursindices voorspellen doorgaans wat later in de media wordt geschreven over het wel en wee van de economie.

Dow Jones Transportation Average vanaf 2018…breekt 12 maands dieptepunt

Dow Jones Transportation Average vanaf 2018…breekt 12 maands dieptepunt | TA Loef

De grondlegger van de Dow Jones Indices (Charles Henry Dow) schreef begin vorige eeuw over het marktgedrag in de Amerikaanse industriële beursgenoteerde bedrijven en de Amerikaanse transportsector. De koersgrafieken werden gebruikt om het toekomstige wel en wee van de Amerikaanse economie te voorspellen. Een uitgangspunt daarbij was dat de beursindices elkaars richting moeten bevestigen om enige betrouwbaarheid aan de voorspelling toe te kennen. De Dow Jones Industrial Average sloot gisteren op een 12-maands dieptepunt. De bevestiging voor minder gunstige economische ontwikkelingen kan worden afgeleid uit het 12-maands nieuwe dieptepunt in de Dow Jones Transportation Average.

NetScout Systems Inc. (NTCT) op weekbasis vanaf medio 2021 + relatieve sterkte versus Nasdaq-100

NetScout Systems Inc. (NTCT) op weekbasis vanaf medio 2021 + relatieve sterkte versus Nasdaq-100 | TA Loef

Beleggen in Amerikaanse aandelen met het doel koerswinst te realiseren lijkt de komende tijd een grote uitdaging te worden. De Amerikaanse aandelenindices bewegen immers tot nu dit jaar richting het zuiden. Aandelenbeleggers moeten dus selectiever worden bij het maken van aankoopbesluiten. Het Nasdaq-aandeel NetScout Systems Inc. (NTCT) stijgt tegen de dalende trends in Wall Street in naar een nieuw hoogtepunt dit jaar. Ook blijkt er vorige week sprake van een opwaartse uitbraak uit een symmetrische continuatiedriehoek. De relatieve sterkte (= NetScout / Nasdaq-100) toont nu outperformance. Het is altijd de markt die gelijk heeft. De markt oordeelt nu positief over NetScout Systems met een koersdoel nabij $ 38.

LYXOR Stoxx 600 Oil & Gas UCITS ETF (LYXOIL)

LYXOR Stoxx 600 Oil & Gas UCITS ETF (LYXOIL) | TA Loef

Het is onderhand wel duidelijk dat er maar één aandelensector is die zeer gunstig presteert dit jaar en dat is de olie- en gas. Aandelenbeleggers in Europa kunnen kiezen uit individuele olie- en gasaandelen, maar via een belang in o.a. de Lyxor Stoxx 600 Oil & Gas UCITS ETF (LYXOIL) wordt indirect een representatieve spreiding gerealiseerd. Deze olie-/gastracker is de koerstoppen van de afgelopen jaren gepasseerd en ook een recent terugtest van de voormalige toppen blijkt in de afgelopen weken succesvol. Immers, de beurskoers veert weer op naar nieuwe hoogtepunten. Misschien wel goed om op te merken dat het nooit te laat is met kopen tijdens een stijgende trend en nooit te laat om beleggingstitels te verkopen ingeval van een dalende trend.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart