Artikel laten voorlezen

De Europese banksector kan zich niet onttrekken aan koersverliezen dit jaar, maar er zijn uitzonderingen.

UBS Group vanaf 2020

UBS Group vanaf 2020 | LYNX Beleggen

De Dow Jones Stoxx Europe 600 index heeft tot dusver dit jaar 11,6% koersverlies geleden. De Dow Jones Stoxx Europe 600 Banks presteert iets beter, maar noteerde eind vorige week toch nog 9,5% onder de slotstand van eind vorig jaar. Gelukkig zijn er beursgenoteerde bankinstellingen te vinden die wel positieve koersresultaten op de beurzen boeken. Eén daarvan is o.a. de Zwitserse bank UBS Group AG. Hoelang de beursnotering nog binnen het stijgende trendkanaal blijft bewegen is erg spannend. Eind vorige week bedroeg de koerswinst dit jaar bijna 5%, maar er tekent zich een diamantpatroon af. Dit patroon staat bekend als verraderlijk toppatroon. Noteer daarom CHF 16,50 als kritische ondergrens voor behoud van optimisme.

Commerzbank vanaf 2020

Commerzbank vanaf 2020 | LYNX Beleggen

Een ander bekend Europees bankaandeel is Commerzbank. Eind vorige week bedroeg het ongerealiseerde koersresultaat ruim 8% dit jaar. Dit positieve koersresultaat is te danken aan de koerssprong vorige week (+12,6%), want anders was het voorlopige koersresultaat wellicht minder fortuinlijk. Hoe dan ook, terugkijkend naar het marktgedrag vanaf eind 2019 staat er toch ca. 30% koerswinst op de teller. Het aandeel UBS Group toont echter vrijwel voortdurend gunstiger prestaties. Dat is geen garantie voor toekomstige resultaten, maar het helpt wel bij het maken van individuele aandelenkeuzes.

Abn Amro Bank vanaf 2020

Abn Amro Bank vanaf 2020 | LYNX Beleggen

Nederlandse aandelenbeleggers hebben nog altijd de neiging om individuele aandelenkeuzes te maken in beleggingstitels van Nederlandse origine. Het aandeel Abn Amro Bank zal ongetwijfeld in menig aandelenportefeuille bij Nederlandse beleggers zijn opgenomen. Daarmee doen zij zichzelf tekort. Eind vorige week noteerde de beurskoers van Abn Amro bank ca. 20% onder de eindstand van 2021. Zorgelijk is de recente lagere top in de koersontwikkeling van een hoofdschoudertop. Indien de beurskoers verder wegzakt, dan moet worden gevreesd voor tamelijk dramatische verkoopdruk. De conclusie is dan ook op zoek te gaan naar de gunstiger alternatieven binnen de Europese banksector.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart