Artikel laten voorlezen

Beleggen in Britse beursgenoteerde bedrijven kan interessant blijken. Let wel op het valutarisico.

FTSE-100 index vanaf juni 2021 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Europe

FTSE-100 index vanaf juni 2021 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 Europe | TA Loef

Aandelenbeleggers in Europese aandelen met een notering in euro’s zijn gemiddeld beoordeeld ten opzichte van een jaar geleden terug bij af. De DJ Stoxx 600 Europe index noteert ca. 2,5% lager dan 52 weken geleden. De Euro Stoxx 50 index heeft ruim 7% aan waarde ingeleverd en de Duitse Dax zelfs ca. 8%. De Britse FTSE-100 index noteert daarentegen ruim 7% hoger ten opzichte van een jaar geleden en bevindt zich nabij de koerstoppen van dit jaar. De hogere correctiebodem vorige maand wijst op een toenemend vertrouwen, waardoor patroontechnisch een stijgende driehoek is gevormd. Nu het aandelensentiment recent enigszins verbetert is wellicht een opwaartse uitbraak een aandachtstrekker.

EUR/GBP vanaf begin juni 2021

EUR/GBP vanaf begin juni 2021 | TA Loef

De euro heeft in de afgelopen 12 maanden gaandeweg terrein verloren tegenover de Britse pond sterling. Met andere woorden, beleggers met een risicoblootstelling aan verschillen in wisselkoersen hebben kunnen profiteren van een stijgende Britse munt. Deze situatie lijkt recent gekanteld. Het dalende trendkanaal in EUR/GBP is na een dubbele bodem in maart en april vorige maand aan de bovenzijde verlaten. Beleggers in Britse aandelen lopen hierdoor het risico dat de Britse pond minder waard wordt in de komende tijd. Het goede nieuws is dat er genoeg beleggingsinstrumenten zijn om te speculeren op een verzwakking van de Britse pond tegenover de euro.

Glencore vanaf juni 2021

Glencore vanaf juni 2021 | TA Loef

Het aandeel Glencore, bekend van het internationale handelshuis in metalen, mineralen, energie en agrarische producten, is de afgelopen 12 maanden met ca. 60% in waarde gestegen. De koersnotering bevindt zich nu nabij de koerstop van april dit jaar en is daardoor een potentiële uitbraakkandidaat met nieuwe recordniveaus in zicht. De positieve verwachtingen blijven valide zolang de beursnotering boven Gbp 500 noteert. Bij een opwaartse koersuitbraak mag de bandbreedte tussen de recente bodems en toppen naar boven worden omgeklapt ter indicatie van een hoger koersdoel. Denk hierbij aan een stijgingspotentieel naar ca. Gbp 620.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart