Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Nog steeds krijgen aandelenbeleggers het ‘Bella Italia’-gevoel bij een investering in Davide Campari.

FTSE MIB aandelenindex vanaf 2007 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

FTSE MIB aandelenindex vanaf 2007 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

In het kalenderjaar 2000 bereikte de FTSE MIB aandelenindex in Italië een hoogste stand bij 50.108,56. Na een ‘bear’markt bereikt de Italiaanse beursgraadmeter in 2007 een iets lagere top bij 44.364. De koersgrafiek toont het de Italiaanse aandelenbeurs nadien is vergaan. In de afgelopen 10 jaar bewoog de FTSE MIB index tussen 13.114 en 14.153. Pas dit jaar lijkt er een eind gekomen aan de jarenlange frustraties van vruchteloze oplevingen. De (roze) relatieve sterktelijn toont ten opzichte van de AEX-index al jarenlang een dalende lijn. Er is dus weinig aanleiding om heil te zoeken in Italiaanse beursgenoteerde bedrijven.

Davide Campari vanaf eind 2001 + relatieve sterkte t.o.v. Europe DJ Stoxx 600 index

Davide Campari vanaf eind 2001 + relatieve sterkte t.o.v. Europe DJ Stoxx 600 index

Het Italiaanse beursgenoteerde Davide Campari kent iedereen die wel eens het drankje Campari heeft genuttigd. De koersontwikkeling heeft in de afgelopen 10 jaar veel meer koerswinst gebracht dan een belegging in een mandje AEX-aandelen of gemiddeld andere Europese aandelenbelegging. De relatieve sterkte (RS) ten opzichte van de Europese DJ Stoxx 600 index toont vanaf begin 2015 een duidelijk stijgende lijn. Dit wijst op outperformance. De actuele nieuwe hogere top in de RS-lijn bevestigt deze maand opnieuw de superieure koersprestaties. Extrapolatie van het stijgende trendkanaal zou in de loop van dit vierde kwartaal de beurskoers naar € 15 kunnen doen bruisen.

Poste Italiane vanaf 2019

Poste Italiane vanaf 2019

De postmarkt is een moeilijke en sterke concurrentiemarkt om winstgevend in te kunnen opereren. Toch geeft de koersgrafiek van het aandeel Poste Italiane aanleiding om positief te blijven over de toekomst. De actuele beurskoers weerspiegelt immers wat alom bekend zou moeten zijn en ook wat men collectief in de markt verwacht. De opwaartse uitbraak boven de koerstoppen van de afgelopen tijd geschiedt momenteel binnen het stijgende trendkanaal van de laatste twaalf maanden. Extrapolatie van deze stijgende trend is met het oog op de komende statistisch beste zesmaandsreeks in aandelen verdedigbaar. Een beursnotering rond € 15 zou binnen deze periode bereikbaar moeten zijn.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart