Bent u een trendvolger en een optimistische aandelenbelegger? Twee suggesties voor in de winkelmand.

Carrefour op weekbasis vanaf 2017

Indien u gaat shoppen in de aandelenmarkten dan bent u wellicht alert op de aantrekkelijke aanbiedingen. Het is echter op dit moment de vraag of er veel haast gemaakt moet worden met het inslaan van afgeprijsde aandelen. Lees hieronder de analyse van de Dow Jones Industrial Average. Eén ding lijkt echter vast te staan. Boodschappen doen, blijven we doen. Het koersverloop van het aandeel Carrefour toont een langgerekt bodemproces en maakt zich op voor een opwaartse uitbraak boven de koerstoppen van de afgelopen jaren. Een bullish vlagpatroon in de grafiek op weekbasis duidt op een koersdoel richting € 22 in de loop van 2022.

WoltersKluwer vanaf 2007 op dagbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Een technische tip om op koopjesjacht te gaan is kijken naar de meterstanden van de relatieve sterkte index (RSI). De RSI meet op basis van een standaardparameterinstelling van 14 perioden het momentum tussen de positieve en negatieve verstreken handelsdagen. Een RSI-waardering boven 70 wijst op een te duur prijskaartje, maar een RSI onder 30 is relatief aantrekkelijk. De 14-daagse RSI sloot gisteren (24 januari 2022) op 18,79. Slechts twee keer eerder sinds 2007 werd deze aantrekkelijke technische onderwaardering gemeten. Denk hierbij aan 21 januari 2008 en in november 2016. Meestal zijn RSI-waarderingen onder de 30 vaak een (tijdelijk) koopmoment.

Dow Jones Industrial Average op uurbasis in de afgelopen drie maanden

In de technische analyse blog van 10 januari jongstleden kwam ook het koersverloop van het aandeel Nvidia Corp. ter spraken. Zowel de korte termijn traders als de lange termijn beleggers doen er regelmatig verstandig aan om even afstand te nemen van de waan van de dag op de beurs. Een terugblik op de technische blog van 24 december vorig jaar is wellicht een eerste stap. Gerenommeerde beursstrategen beoordeelden de vooruitzichten voor aandelen in 2022 positief, omdat er geen beter alternatief zou bestaan. Een beursveteraan wist te vertellen dat grote koersverliezen doorgaans het gevolg zijn van het oplopen van kleine verliezen door niet tijdig in te grijpen. Actieve monitoring in 2022 blijft wenselijk omdat veel beursstrategen ‘buy & hold’ promoten. De Amerikaanse beursgeschiedenis leert ons om zelf grenzen te stellen aan wat acceptabel is. Die vraag is belangrijk wanneer u op de beurs gaat shoppen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart