Artikel laten voorlezen

ECB-president Christine Lagarde zei vorige maand dat ‘crypto assets’ niets waard zijn. Technisch heeft Lagarde een punt.

BTC/USD vanaf 2021

BTC/USD vanaf 2021 | TA Loef

Uit een recente studie van de Europese Centrale Bank (ECB) blijkt dat één op de tien Europese gezinnen in cryptomunten (zoals de bitcoin) heeft geïnvesteerd. In Nederland zou bijna 15 procent van de huishoudens cryptomunten bezitten. De ECB is bezorgd over de financiële stabiliteit. In technisch opzicht wordt deze zorg gedeeld. Tijdens de halvering van de bitcoin sinds november vorig jaar zijn twee negatieve continuatiepatronen zichtbaar binnen het dalende trendkanaal. Een bearish vlagformatie in het eerste kwartaal en een stijgende wig in de afgelopen weken zijn koersformaties die correctief worden beoordeeld, dat wil zeggen ‘tijdelijk van aard’. Noteer een koersdoel rond $ 23.000.

RIOT BLOCKCHAIN Inc. (RIOT) vanaf 2003 (logaritmische schaal)

RIOT BLOCKCHAIN Inc. (RIOT) vanaf 2003 (logaritmische schaal) | TA Loef

Het Amerikaanse Riot Blockchain Inc. (RIOT) is een bitcoin mining bedrijf met het doel om de infrastructuur van de bitcoin handelingen en aanverwante miningactiviteiten in de Verenigde Staten uit te bouwen. In 2007 noteerde de beurskoers een hoogste waardering bij $ 3.244,63. Kort na de uitbraak van de coronacrisis begin 2020 bleek de beurskoers te zijn gedaald naar $ 0,511. Nadien is de beursnotering als een sphinx uit de as herrezen naar $ 79,50. Dit bewijst dat niets onmogelijk is in de cryptowereld. Maar charttechnisch bezien is de lange termijn per saldo dalend. Extrapolatie van de dalende steunlijn wijst in de komende 12 maanden richting $ 0,00.

COINBASE GLOBAL INC. (COIN) vanaf 14 april 2021

COINBASE GLOBAL INC. (COIN) vanaf 14 april 2021 | TA Loef

De introductie van Coinbase Global Inc. (COIN) ruim een jaar geleden heeft het Amerikaanse bedrijf dat een cryptocurrencyplatform is weliswaar geld in het laatje gebracht, maar dat geldt niet voor hen die op de dag van de IPO tegen de eerste beursnotering bij $ 381 zijn ingestapt. De eerste handelsdag leverde een slotkoers op bij $ 328,28 (op 14 april 2021). Achteraf was het wellicht logisch dat in november bij een slotkoers boven $ 328,28 investeerders besloten om eieren voor hun cryptogeloof te kiezen. De beurskoers is nadien weggezakt naar de onderkant van het dalende trendkanaal. Optimisten hopen misschien op een rally naar $ 100, maar de koersgaten in de grafiek tijdens de recente vrije val doen spoedig nieuwe ‘air pockets’ in de beurskoers.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart