Artikel laten voorlezen

Het technisch herstel in de Duitse aandelenbeurs loopt stuk tegen een dalende weerstandlijn. Hoe ernstig is dat?

XETRA DAG vanaf augustus 2021 + relatieve sterkte t.o.v. Europese DJ Stoxx 600 index


Het komt niet vaak voor dat de degelijk beoordeelde Duitse Xetra DAX index slechter presteert dan de Italiaanse beursgraadmeter. Het koersverlies in de afgelopen 12 maanden in de Duitse beursindex bedraagt zojuist ca. 13,7%, terwijl de Italiaanse FTSE-MIB 30 index ‘slechts’ 12,4% lager noteert dan in augustus 2021. De Duitse en Italiaanse economie staan door de energiecrisis volop in de schijnwerpers. Financiële media reppen over een ‘perfecte storm’ die de Duitse economie nu induikt. De Duitse ZEW-conjunctuurindicator noteert nu ongeveer even laag als in de maand augustus van 2008 tijdens de bankencrisis. De koersprestaties van de Duitse beurs blijven achter bij de brede Europese beursbarometer DJ Stoxx Europe 600 index (zie roze lijn). De terugval na de test gisteren van een dalende weerstandlijn is dan ook ernstig te kwalificeren.

BAYER AG vanaf augustus 2021 op dagbasis

De beurskoers van Bayer AG laat een interessante koersontwikkeling zien. Begin juni dit jaar noteerde de beurskoers nabij het hoogste niveau van april dit jaar, hetgeen een positieve afwijking is ten opzichte van de koersontwikkeling van de Duitse Xetra Dax index. Door de terugval deze maand onder de bodem van mei is een zgn. ‘M’-patroon voltooid. Deze dubbele top staat bekend als een trendomkeerformatie die de neiging heeft om volledig om te klappen. Het koersdoel wordt dan becijferd rond € 43. Een conservatieve risicobenadering geeft na de recente opleving dan ook dringende redenen om voorbereid te zijn op een terugval, zolang de beurskoers onder € 55 noteert.

Adidas AG vanaf 2020 op weekbasis

Koopjesjagers in de Duitse aandelenmarkt letten momenteel op het koersgedrag van het aandeel Adidas AG. In de afgelopen twee maanden is de bodem van maart 2020 weer opgezocht. Gelukkig blijkt in de afgelopen weken de beurskoers niet verder weg te zakken.

De relatieve sterkte index (RSI) toont op basis van weekdata in de afgelopen weken een reeks hogere bodems. Dit wijst erop dat de verkoopdruk gaandeweg afneemt. Wie niet bang is voor beurscalamiteiten in de Duitse aandelenmarkt en op zoek is naar afgewaardeerde (goedkope) aandelen, krijgt nu een technisch excuus om voor een instapsignaal een opwaartse uitbraak af te wachten. Denk hierbij aan een rally boven € 180 als mogelijk startschot voor een uitbraak boven de dalende weerstandlijn. Het is dan wel min of meer noodzakelijk dat ook de Xetra Dax haar dalende weerstandlijn opwaarts heeft gepasseerd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart