Artikel laten voorlezen

Wall Street anticipeerde in de afgelopen maand met koersstijgingen op een nieuwe renteverhoging. Is het glas halfvol?

Dow Jones Industrial Average vanaf oktober 2021 + Fibonacci-retracements + relatieve sterkte index

Klassieke trendanalyse duidt in de Dow Jones Industrial Average dit jaar een dalend trendkanaal. Het pessimisme is het grootst aan de onderzijde van het dalend trendkanaal, terwijl het optimisme weer terug is aan de bovenkant van het dalende trendkanaal. Wall Street hoopt aanwijzingen te krijgen dat het tempo van voorgenomen renteverhogingen door de Federal Reserve zal afnemen. Die hoop komt op een moment dat de helft van de koersdaling dit jaar in de Dow Jones Industrial Average is ingelopen. De relatieve sterkte index (RSI) is deze week echter weer overgewaardeerd geraakt overeenkomstig de koerstoppen in november vorig jaar en augustus dit jaar. Het glas is dus halfleeg.

PACCAR Inc. (PCAR) op weekbasis vanaf 2018

Paccar Inc. (PCAR) is een Amerikaans industrieel bedrijf dat vrachtwagen verkoopt. Klaarblijkelijk geloven beleggers in toenemende vraag naar vrachtvervoer, hetgeen zou duiden op een aantrekkende economie. Beurskoersen verdisconteren immers bekende informatie en verwachtingen omtrent de toekomst. Binnen een meerjarig stijgend trendkanaal maakt de opwaartse uitbraak uit een consolidatiefase vorige week een einde aan de terughoudende opstelling onder de aandeelhouders van Paccar. Deze uitbraak wijst op een mogelijke ‘measured move’ gelijk aan de stijgingsfase in aanloop naar de top begin vorig jaar. Een stijgingsfase naar $ 120 tot $ 130 in 2023 is boven de dalende weerstandlijn (> $ 94) een voorbeeld van een spreekwoordelijk technisch halfvol glas.

Alphabet Inc. C. (GOOG) vanaf oktober 2021

Het aandeel Alphabet Inc.C (GOOG) zakt weg naar een nieuw dieptepunt zojuist binnen een dalend trendkanaal. Nieuwe 12-maands dieptepunten zijn zelden een gunstig teken. De technische pullback na een daling onder een vorige (horizontale) steun blijkt op 28 oktober jongstleden al te hebben plaatsgevonden. De relatief forse dalingsfase gisteren lijkt dan ook de aanzet op een neerwaartse versnellingsfase. Dat is ook scenario dat beter aansluit bij een kortetermijn overgewaardeerde aandelenindex en de fase van ‘underperformance’ ten opzichte van de Nasdaq-100 index die recent juist herstel toont. Beleggers in Alphabet constateren nu geen spreekwoordelijk halfvol of halfleeg glas, maar een soort gifbeker die helemaal wordt opgedronken. Het ziet er dus niet best uit.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart