Beleggers krijgen drie grafieken te zien voor een antwoord op de vraag kopen, houden of verkopen?

FUGRO vanaf 2020 op dagbasis + 200 daags simpel gemiddelde

FUGRO vanaf 2020 op dagbasis + 200 daags simpel gemiddelde | LYNX Beleggen

Even voor alle duidelijkheid. De technische analyse adviseert niet. De grafieken voorspellen niets. In deze blog kijken we naar grafieken als primair hulpmiddel om de richting van de trend vast te stellen. Dat is iets anders dan beurskoersen voorspellen. De koersgrafiek van Fugro vanaf 2020 toont dit jaar een koersstijging. Dat is gunstig, want aandelenindices blijken vanaf begin dit jaar te dalen. De koerstoppen vorig jaar rond € 10 zijn wellicht aanleiding voor een neerwaartse reactie, maar bij beurskoersen boven het 200-daags gemiddelde is de langetermijntrend recent weer positief. Klassieke trendlijnanalyse suggereert boven € 10 een stijgingspotentieel naar € 12,50.

MCKESSON Corp. (MCK) vanaf 2002 op maandbasis + 12-maands gemiddelde + relatieve sterkte

MCKESSON Corp. (MCK) vanaf 2002 op maandbasis + 12-maands gemiddelde + relatieve sterkte | LYNX Beleggen

Beleggers die nadrukkelijk in aandelen willen beleggen moeten selectief zijn in het maken van verantwoorde keuzes. Wat is het doel? Wat is de beleggingshorizon? Wat zijn de perspectieven? Het is onmogelijk om de toekomst te voorspellen. Wel is het mogelijk om te kijken of de beurskoers van een aandeel in een stijgende trend beweegt. En als dat het geval is, dan kan ook nog gekeken worden of de koersprestaties gunstiger zijn dan het beurgemiddelde. Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf McKesson Corp. (MCK) is een grote producent van medische apparatuur en zorgmiddelen. Onder de huidige omstandigheden wordt de stijgende trend gerespecteerd en geldt een ‘houden’-positie zolang het tegendeel niet wordt aangetoond.

APERAM vanaf 2013 op weekbasis + 40-weeks gemiddelde

APERAM vanaf 2013 op weekbasis + 40-weeks gemiddelde | LYNX Beleggen

Het aandeel Aperam leent zich uitstekend voor een ‘goede tijden, slechte tijden’-verhaal. Kijk naar de hellingshoek van het 40-weeks gemiddelde – 1x per week kijken is voldoende – en je weet hoe de markt oordeelt. Het 40-weeks gemiddelde van het aandeel Aperam is recent neerwaarts omgebogen. Dit heeft uiteraard te maken met enerzijds de zijwaartse beweging vanaf de tweede helft vorig jaar en anderzijds met de koersdaling in de afgelopen weken. Er tekent zich een ‘M’-patroon af en dat is een klassiek trendomkeerpatroon. Verkopen is dan ook een gedachte die bij trendvolgers nu van toepassing kan zijn. Er zijn immers koersgrafieken die duiden op betere alternatieven.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart