De Zwitserse beursbarometer (SMI) noteert zojuist op recordhoogte. Daar hoort een nuance bij.

SMI vanaf december 2016 op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)

SMI vanaf december 2016 op weekbasis + relatieve sterkte index (RSI)

In augustus dit jaar boekte de Zwitserse aandelenindex (SMI) een nieuw record. Dit recordniveau is zojuist verbroken na een mislukte uitbraakpoging vorige maand. Deze terugval werd opgevangen bij een stijgende steunlijn, getrokken langs de bodems van de afgelopen twee op basis van maandelijkse slotkoersen. Een meerjarige stijgende wig-formatie is nu prominent zichtbaar geworden. De alternatieve naamgeving voor deze ‘rising wedge’ luidt ‘ending diagonal’. Convergentie van steun- en weerstandslijnen wijst op een groeiende spanningen tussen de optimisten en de pessimisten. De lagere toppen in de relatieve sterkte index (RSI) konden weleens duiden op een eindspel in de Zwitserse aandelenbeurs.

Ackermans Van Haaren in 2021 op dagbasis

Ackermans Van Haaren in 2021 op dagbasis

Aandelenbeleggers in het Belgische Ackermans & Van Haaren hoeven over het koersresultaat dit jaar niet te klagen. Met een stijging van ruim 32% bedraagt de koerswinst het dubbele van wat de BEL-20 index (+15%) laat zien. Het is altijd mooi om in de beleggingsportefeuille aan het einde van het beursjaar aandelenposities te kunnen tonen die gunstiger jaarprestaties tonen dat het marktgemiddelde. Deze gedachte volgt op de opwaartse uitbraak boven de koerstoppen van de afgelopen maanden. Extrapolatie van de stijgende weerstandlijn biedt ruimte voor een kerstrally naar ca. € 173.

SBA Communications (SBAC) in 2021 op dagbasis

SBA Communications (SBAC) in 2021 op dagbasis

Het Amerikaanse SBA Communications is eigenaar van draadloze infrastructuur in zowel Noord-Amerika en Canada, als in Midden- en Zuid-Amerika. De beursnotering herbevestigt de positieve trend na de uitbraak uit een symmetrische driehoek. Dit patroon is meestal een continuatiepatroon, waarbij de stijgende steunlijn in dit geval een evenwijdig weerstandslijn projecteert richting $ 420. Bij een actuele notering rond $ 370 kan er dus $ 50 verdient worden bij een aanhoudend positief koersverloop. De koersrisico’s lijken nu beperkt tot ca. $ 355, dus $ 15 per aandeel. De rendement-risicoratio wordt op basis hiervan becijferd op 50/15, waardoor de technische analyse positief oordeelt over de opwaartse vervolgkansen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart