Het meest verontrustende in de financiële markten is het besmettingsgevaar van zorgelijke gedachten.

NOVACYT vanaf oktober 2020

NOVACYT vanaf oktober 2020 | LYNX Beleggen

De geest is uit de fles. Waarvoor wereldwijd al langere tijd wordt gevreesd lijkt niet langer ondenkbaar. Een mogelijk gemuteerde veel besmettelijker coronavariant dreigt over de wereld uit te waaieren. Dit is een grote bedreiging voor de reis- en recreatiesector, maar maakt de speculatieve geesten rijp voor een gok in vaccin-aandelen, zoals het aan Euronext beursgenoteerde Novacyt. Na de opwaartse koersuitbraak boven de dalende weerstandlijn een aantal dagen geleden, knalt de beurskoers vandaag omhoog. Terwijl aandelenbeurzen te lijden hebben onder de plotselinge verkoopdruk, redeneert de markt dat vaccin-aandelen een nieuwe boost kunnen krijgen.

ACCOR vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40 index

ACCOR vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. CAC-40 index | LYNX Beleggen

Het aandeel Accor, bekend beheerder van hotelketens, presteert sinds het uitbreken van de coronacrisis begin 2020 vrijwel voortdurend slechter dan de Franse beursgraadmeter, de CAC-40. Dit blijkt uit de dalende (roze) relatieve sterktelijn die het resultaat is van de beurskoers van Accor gedeeld door de indexstand van de CAC-40 index. Beurskoersen voorspellen vaak het fundamentele nieuws dat in de toekomst de voorpagina’s haalt. De contouren van het hoofdschouderpatroon in de koersontwikkeling van Accor duidt patroontechnisch op een dalingsfase naar € 21. De conclusie dringt zich op dat de bestrijding van het coronavirus nog niet voldoende effectief blijkt.

AIR FRANCE-KLM vanaf 2006

AIR FRANCE-KLM vanaf 2006 | LYNX Beleggen

De internationale grenzen worden weer dichtgegooid door de alarmerende berichtgeving omtrent een besmettelijk en al uitgewaaierde gemuteerde coronavariant. Nieuw lockdowns lijken daarom onvermijdelijk. Ondanks de geboden (staats)steunmaatregelen heeft de beurskoers van Air France-KLM nog niet echt vleugels gekregen. Een opleving in de beurskoers kwam vorig jaar relatief laat en het vertrouwen blijkt dit jaar alweer in een glijvlucht af te nemen. De trend is al langere tijd negatief, zo blijkt uit de koersontwikkeling vanaf 2007. De koersschommelingen in de afgelopen tijd lijken wat dat betreft tijdelijk van aard. De vraag is wanneer de turbulentie terugkeert en hoe de aandeelhouders zich hierop voorbereiden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart