Een angst voor inflatie, vrees voor oorlog en sparen kost geld. Dan maar in goud.

Goudprijs in euro’s

De Nederlandse belegger ziet aandelenindices gaandeweg omlaag gaan. Obligaties blijken kwetsbaar voor stijgende renteniveaus als gevolg van geldontwaarding. Onroerend goed is schreeuwend duur. Cryptovaluta is onvoorspelbaar beweeglijk. Sparen levert niets op en kost gegarandeerd geld. De goudprijs genomineerd in euro’s toont in de afgelopen 12 maanden een reeks van opeenvolgende hogere bodems en hogere toppen. Dit is het zichtbare bewijs van toenemend vertrouwen in een beleggingsobject in plaats van twijfel of wantrouwen. In augustus 2020 werd goud gewaardeerd op een piekniveau rond ca. € 1750. Bij de actuele waardering rond € 1668 valt er nog wel iets positiefs te melden om naar uit te kijken.

Wisdomtree Livestock ETF (AIGL) vanaf 2014 op weekbasis

Wie niet van kortetermijn handelen op de beurs houdt en liever kijkt naar de langetermijn kan op dit moment inspiratie opdoen via de koersgrafiek van WisdomTree Livestock ETF (AIGL). Levende have wordt ook duurder (denk aan vleesproducten) en wie een vorm van bescherming tegen inflatie zoekt kan wellicht profiteren van een stijgingsfase naar de meerjarige dalende weerstandlijn rond € 2,50. Bij een actuele waardering rond € 2,22 is er nog zeker ruimte voor 10% waardevermeerdering. De prijsstijging deze week bevestigt dat er wel degelijk kansen bestaan in een onzekere beleggingswereld.

Microsoft Corp. (MSFT) op weekbasis vanaf 2018

Voor de derde week op rij daalt de beurskoers van Microsoft ten opzichte van de openingskoers op weekbasis. De herstelbeweging vorige maand blijkt dus tijdelijk en heeft een lagere top opgeleverd. Het stijgende trendkanaal toont een mediaanlijn binnen een meerjarig stijgend trendkanaal. De onderkant van deze positieve trend bevindt zich momenteel rond $ 260, terwijl de beurskoers nu ca. $ 290 noteert. Dat betekent een risico op 10% waardevermindering. Alles is in beleggingsland relatief. Kansen op waardevermeerdering vinden we in de beleggingscategorie grondstoffen. De asset categorie aandelen blijkt daarentegen gevoelig voor koersverliezen. Dat laatste geldt zelfs voor een gerenommeerd aandeel als Microsoft Corp.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart