Dagelijkse analyseert Edward Loef drie aandelen, indices of andere effecten op basis van technische analyse

Koerscorrecties bieden koopjesjagers aantrekkelijke kansen, maar grijp niet in vallende messen.

JUST EAT TAKEAWAY vanaf september 2020

JUST EAT TAKEAWAY vanaf september 2020Begin deze maand herstelde de beurskoers van Just Eat TakeAway zich vanaf de onderkant van een dalend trendkanaal tot aan een weerstandlijn. De technische vuistregel was in de blog d.d. 1 september 2021 dat een trend intact is, totdat het tegendeel blijkt. Kortom, bij een beurskoers rond € 82 zouden actieve trendvolgers idealiter dankbaar gebruik maken van de rally om de aandelen te verkopen. Klaarblijkelijk hebben aandelenbeleggers in Just Eat TakeAway de richting van de trend gerespecteerd en daarnaar gehandeld. Terugkerend aanbod heeft de beurskoers teruggeduwd en de dalende steunlijn kan eerdaags weer opnieuw haar functie bewijzen als vangnet vanaf circa € 60.

ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS (ZM) vanaf oktober 2020

ZOOM VIDEO COMMUNICATIONS (ZM) vanaf oktober 2020Een steun is een steun, totdat het tegendeel blijkt. Actieve beleggers met oog voor historische bodems en toppen als indicatief toekomstig draaipunt krijgen doorgaans te maken met twee belangrijke beslismomenten. Wanneer te kopen en wanneer te verkopen? De eerste vraag vereist een studie naar o.a. een indicatieve steun. Het aandeel Zoom Video Communications (ZM) kregen op 1 september jl. de kans om tussen $ 273,20 en $ 302 op steun te rekenen als basis voor een 10% koersstijging. De beurskoers noteerde op dat moment $ 296,64. Om koersrisico’s te beperken werd $ 288,30 als indicatieve risicogrens vermeld. De beursnotering kwam niet hoger dan $ 306,26 en daalde op 14 september jl. onder $ 288,30 bij een slotkoers op $ 281,44. Een kans om de schade te beperken werd op 17 september bij $ 287,78 geboden. Hoe dan ook, elke inleg kent risico’s. Een moment om te verkopen ontstaat wanneer gekozen risicogrenzen worden gepasseerd.

AKZONOBEL in 2021

AKZONOBEL in 2021Horizontale steun- en weerstandlijnen geven een indicatie waar bodems en toppen in de grafiek onderling met elkaar worden verbonden. Een uitbraak geeft vervolgens een idee hoe groot de beweging kan worden op basis van de bandbreedte tussen de steun- en weerstandlijnen. Diagonale steunlijnen zijn van praktisch nut bij het signaleren van verzwakkingen na neerwaartse doorbraken. Dat geldt in bijzonder wanneer oplevingen onder deze gebroken steunlijnen afbreken. Het aandeel AkzoNobel zakte vorige week onder de horizontale en diagonale steunlijn. De bandbreedte tussen € 99 en € 108 mag worden omgeklapt naar beneden. Verwacht daarom spoedig een beweging naar € 90 in de nabije toekomst, voordat koopjesjagers zich weer melden.

Zelf beleggen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart