Artikel laten voorlezen

Zijn er nog wel beleggingen te vinden die nieuwe koerstoppen weten te realiseren? Ja, er is een alternatief voor diepe dalen.

OCI op maandbasis vanaf 2013 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index

OCI op maandbasis vanaf 2013 + relatieve sterkte t.o.v. AMX-index | TA Loef

Het AMX-aandeel OCI is dit jaar bijna 89% in waarde gestegen. De AMX-index en de AEX-index zijn sinds begin dit jaar daarentegen ruim 19% in waarde gedaald. De beurskoers van OCI presteert sinds het relatieve dieptepunt ten opzichte van de AMX-index in het tweede kwartaal van 2020 duidelijk sterker dan het marktgemiddelde van de midkap-index en houdt op dit moment de stijgende lijn goed vast. De grafiek op maandbasis toont een stijgend trendkanaal en opwaartse uitbraak. De bandbreedte tussen € 10 en € 30 in de afgelopen jaren mag worden omgeklapt richting € 50. Bij een actuele notering resteert nog ca. 10 tot 15% winstpotentieel.

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) op maandbasis vanaf Q2 2007

WisdomTree Sugar ETF (SUGA) op maandbasis vanaf Q2 2007 | TA Loef

Volgens recente mediaberichten keren steeds meer beleggers en traders de beurs de rug toe. De reden hiervan is het slechte beursklimaat. Aandelenindices dalen, obligatiekoersen dalen, beursgenoteerd vastgoed wordt verkocht en in de grondstoffenmarkten is gebrek aan kennis soms een reden. Toch is het realiseren van koerswinsten niet zo heel moeilijk mits men oog heeft voor de richting van de onderliggende trend. ‘The Trend is Your Friend’ is niet voor niets een bekend gezegde. Neem nu als actueel voorbeeld de grondstoffentracker WisdomTree Sugar ETF (SUGA). De grafiek op maandbasis vanaf 2007 toont in het eerste kwartaal van dit jaar een opwaartse uitbraak boven een meerjarige dalende weerstandslijn en zojuist wordt de hoogste waardering dit jaar opgemaakt. Dit laatste is een teken van kracht. Suiker geeft dus positieve energie.

Advanced Micro Devices (AMD) o.b.v. maandelijkse slotkoersen vanaf 1990

Advanced Micro Devices (AMD) o.b.v. maandelijkse slotkoersen vanaf 1990 | TA Loef

Het aandeel Advanced Micro Devices (AMD) kenmerkt zich al decennialang door hoge toppen en diepe dalen. Bekijk in dit kader de felle stijgingsfase in aanloop naar de koerstoppen in de beursjaren 2000 en begin 2006. Echt spectaculair is de explosieve stijgingsfase van ca. $ 1,65 eind september 2015 naar de top rond $ 165 eind vorig jaar. In de technische analyse is het een bekend fenomeen dat er een relatie bestaat tussen de mate van groei en verval. Het hoofdschouderpatroon in de afgelopen twee jaar voorspelt nu een daling naar de koerstoppen uit 2000 en 2006 tussen $ 40 en $ 45. Mocht deze weerstandszone falen als nieuwe steunzone, dan mag (of moet) worden gevreesd voor een volledige terugval naar $ 1,65.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart