De berichten voor de wereldeconomie en zijn ongunstig. Wall Street toont ondertussen een ‘hoofdpijnpatroon’.

S&P 500 index op maandbasis (lijngrafiek)

S&P 500 index op maandbasis (lijngrafiek) | TA Loef

De Amerikaanse kwartaalcijfers toonden in het eerste kwartaal vorig jaar gemiddeld een winststijging van 52,8% en in het tweede kwartaal een winststijging van 96,3%. In het derde kwartaal daalden de cijfers naar 42,6% en in het vierde kwartaal naar 32,1%. Voor het eerste kwartaal dit jaar bedraagt de prognose 6,4%. De fundamenten achter de koersstijgingen in Wall Street verslechteren. De koersgrafiek van de S&P 500 index toont op maandbasis nu de kenmerken van een hoofdschoudertop. Dit trendomkeerpatroon wijst op lagere waarderingen in het tweede en derde kwartaal van dit jaar.

BlackRock Inc. (BLK) vanaf 2017

BlackRock Inc. (BLK) vanaf 2017 | TA Loef

De winstcijfers van de grootste vermogensbeheerder ter wereld, het beursgenoteerde BlackRock Inc. (BLK) maakte zojuist beter dan verwachte winstcijfers bekend. Ondanks de moeilijke omstandigheden in het eerste kwartaal, slaagden de fondsmanagers erin om zich door de beweeglijke beurskoersen heen te laveren. De beurskoers van BlackRock Inc. toonde echter vorig jaar een dubbele top. Dit trendomkeerpatroon werd door de koersdaling in het eerste kwartaal van dit jaar bevestigd. De recente lagere koerstop wekt de indruk van een hoofdschoudertop in ontwikkeling. Voortschrijdend inzicht suggereert via deze koersontwikkeling dat er uitdagende tijden in aantocht zijn om beleggers tevreden te blijven stellen.

JPMorgan Chase vanaf 2019

JPMorgan Chase vanaf 2019 | TA Loef

In de technische analyse blog van 6 april jongstleden werd een verzwakking in de Amerikaanse banksector onder de aandacht gebracht. Zakenbank JPMorgan Chase & Co. (JPM) maakte zojuist een daling bekend van 42% daling in de winstcijfers van het afgelopen kwartaal. De verklaring hiervoor is de oorlog in Oekraïne, die internationale zakendeals zou frustreren. De vooruitzichten in technische zin zijn recent verslechterd als gevolg van de daling van de beurskoers onder de meerjarige stijgende trendlijn van de laatste twee jaar. Een klassieke terugtest van deze trendlijn is vorige maand voltooid. De terugkerende verkoopdruk – ook onder de koerstop van 2020 – kan de beurskoers naar $ 90 doen imploderen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart