Drie maanden geleden werd gekeken naar o.a. het aandeel Alfen. Nu gaat er iets niet goed.

ALFEN vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

ALFEN vanaf 2019 + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

De lange termijn investeerders in het aandeel ALFEN hebben in de afgelopen jaren weinig reden tot klagen. Een koersstijging van € 10 in 2019 naar ca. € 100 in twee jaar tijd heeft een buitengewoon hoog rendement opgeleverd. Charttechnisch bezien lijkt de positieve energie in de afgelopen 12 maanden grotendeels verbruikt. Op 15 oktober jongstleden werd een verslechtering opgemerkt ten opzichte van de ontwikkeling in de AEX-index. De conclusie luidde dat bij een beursnotering onder EUR 80 beleggers de stekker eruit trekken. Op 10 januari werd deze grenswaarde neerwaarts gebroken. De beursnotering toont vandaag bij € 70 bevestiging van de bange vermoedens. De relatieve sterkte t.o.v. de AEX-index verslechtert ook zienderogen.

AL&G Cyber Security UCITS ETF (ISPY) op weekbasis vanaf 2020

L&G Cyber Security UCITS ETF (ISPY) op weekbasis vanaf 2020

In de afgelopen dagen lezen beleggers over verkoopdruk in de technologiewaarden als gevolg van vrees voor renteverhogingen door het Amerikaanse stelsel van centrale banken. De technologie-aandelen zijn o.a. relatief zwaar vertegenwoordigd in L&G Cyber Security UCITS ETF (ISPY). De koersontwikkeling heeft sinds het uitbreken van de coronapandemie flink geprofiteerd van de behoefte tot veilig digitaal werken. Het hoofdschouderpatroon dat in de afgelopen maanden is gevormd wijst nu op een trendomkeer. Dat betekent dat beleggers in individuele aandelen in deze tak van sport eens goed de individuele koersgrafieken moeten nalopen op de vermeende veiligheid.

CISCO SYSTEMS (CSCO) op weekbasis vanaf 2019

CISCO SYSTEMS (CSCO) op weekbasis vanaf 2019

Het Amerikaanse Cisco Systems (CSCO) is een klinkende naam in de Amerikaanse technologiesector. Eind 2021 werden de technische perspectieven voor 2022 in positieve zin aangemoedigd, na een koersuitbraak boven de koerstoppen van 2019. Vorige week moest de beurskoers terrein prijsgeven, maar dat is niet ongebruikelijk na het passeren van een horizontale weerstandgrens/zone. Een terugval naar $ 57,50 biedt nieuwe kansen op een terugkerende rally, veroorzaakt door spijtoptanten die de koersuitbraak hebben gemist. Het is tevens een goede reden om dit weekend de lange termijn grafieken van andere technologiebedrijven eens te bestuderen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart