Artikel laten voorlezen

Over de intrinsieke waarde van crypto’s verschillen de meningen. Over de prijs kan nooit een misverstand bestaan!

Bitcoin in US dollar (BTC/USD) op weekbasis + afgeleide 4-/24-weeks gemiddelden (SMA’s)

Bitcoin in US dollar (BTC/USD) op weekbasis + afgeleide 4-/24-weeks gemiddelden (SMA’s) | TA Loef

Op 3 juni jongstleden werd de uitspraak van ECB-president Christine Lagarde over waardeloze ‘crypto assets’ langs de technische meetlat gelegd. Een blik op de grafiek van de bitcoin leidde tot de prangende vraag of een Crypto Crash? in aantocht was. Charttechnische patroonherkenning bij een waardering rond $ 29.600 gaf aanleiding om een koersdoel voor de bitcoin rond $ 23.000 te noteren.

Maar beurskoersen voorspellen is eigenlijk meer iets voor de mevrouw met de glazen bol op de kermis in Tilburg. Misschien is terugkijken naar de presentatie van de MASTERCLASS 2 juni 2022: ‘De trend in de markt herkennen met technische analyse’ zinvoller. Toepassen van technische beslisregels geven veel meer inzicht.

ETHEREUM in US dollar (ETH/USD) op weekbasis + afgeleide 4-/24-weeks gemiddelden SMA’s

ETHEREUM in US dollar (ETH/USD) op weekbasis + afgeleide 4-/24-weeks gemiddelden SMA’s | TA Loef

De cryptomunt Ethereum (ETH/USD) geeft op basis van klassieke trendanalyse inzicht in de richting van de trend. Dan blijkt op basis van steun- en weerstandslijnen momenteel sprake van een trendomslag. Om de waan van de dag een beetje te mijden, kan worden gekozen voor kijken naar een grafiek op weekbasis met afgeleide 4-weeks en 24-weeks simpele gemiddelden. Dan blijkt dat de neerwaartse kruising in januari dit jaar in deze gemiddelden een objectieve weergave geeft van een trendwijziging. En wanneer na (tijdelijke) herstelbewegingen de notering weer onder een dalend 4-weeks gemiddelde plaatsvindt en een lagere slotnotering op weekbasis, dan is de conclusie eenvoudig: de trend is dan dalend en blijft dalend zolang de notering (in deze ETH/USD) onder het 4-weeks gemiddelde eindigt.

BLOCKCHAIN GROUP (ALTBG) op weekbasis + 4-/24-weeks SMA’s

BLOCKCHAIN GROUP (ALTBG) op weekbasis + 4-/24-weeks SMA’s | TA Loef

Veel beleggers hebben een persoonlijke visie en bijhorende argumenten om de toekomstige richting van de trend te vermoeden. Vandaag blijkt uit de felle daling in bekende crypto’s dat er toch sprake is van negatieve verrassingen en aanverwant paniekerig handelsgedrag. De technische analyse is een krachtig visueel hulpmiddel om vast te stellen of er vertrouwen is of geen vertrouwen. De positie van het 4-weeks gemiddelde ten opzichte van het 24-weeks gemiddelde geeft al enig inzicht. De recente koersdaling van het (Franse) aandeel Blockchain Group (ALTBG) onder een vorig dieptepunt illustreert gebrek aan vertrouwen. Dat er afscheid wordt genomen van gekochte posities blijkt overigens o.a. al eerder uit de dalende hellingshoeken van de beide genoemde koersgemiddelden.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart