Tesla’-baas Elon Musk heeft een 9,2% aandelenbelang verworven in Twitter. Zijn er ook volgers?

Twitter Inc. vanaf 2021

Twitter Inc. vanaf 2021 | LYNX Beleggen

Het besluit van Elon Musk om een fors belang in Twitter te nemen is niet onbelangrijk. Al is het alleen maar omdat Must meer dan 80 miljoen volgers heeft en eigenlijk de grootste individuele ‘influencer’ wordt van het social media bedrijf. Lastig fenomeen is dat de handelswijze van een enkele  grootaandeelhouder plotseling grote koersfluctuaties tot gevolg kan hebben. De koerssprong van ca. 22% is in dit kader een illustratief voorbeeld. In technische zin is er een groot koersgat ontstaan tussen de hoogste koers van afgelopen vrijdag (= $ 39,855) en openingskoers vandaag (= $ 47,87). Het enige dat je er in technische zin van kunt zeggen is dat koersgaten vaak weer worden opgevuld met beursnoteringen. Beleggers kunnen bij $ 40 een stevige bodem vermoeden.

SNAP Inc. (SNAP) vanaf 2021

SNAP Inc. (SNAP) vanaf 2021 | LYNX Beleggen

Het besluit van Elon Musk lijkt vooral toegeschreven aan het belang dat wordt gehecht aan de mate van vrijheid van meningsuiting. De grafieken zeggen niets over de fundamentele beweegredenen, maar het is niet ondenkbaar dat de negatieve teneur in social media aandelen door de actie van Musk voorlopig voorbij is. In het aandeel SNAP Inc. (SNAP) tekent zich in het afgelopen kwartaal een dubbele bodem af in de vorm van de letter ‘W’. Dit ‘W’-patroon staat in de technische analyse bekend als trendomkeerpatroon. De omkeer is een feit na een opwaartse uitbraak in de eindfase van deze koersformatie. De bandbreedte tussen $ 42 – $ 28 van het ‘W’-patroon duidt op een indicatief koersdoel bij ca. $ 56 bij een uitbraak boven $ 42. 

PINTEREST Inc. (PINS) in 2022 op uurbasis

PINTEREST Inc. (PINS) in 2022 op uurbasis | LYNX Beleggen

Het beurssentiment in Wall Street is in de afgelopen weken verbeterd. Na de militaire invasie in Oekraïne door Rusland op 24 februari jongstleden blijkt het aandeel Pinterest Inc. (PINS) in een zijwaartse trend te zijn beland. De dubbele bodem in februari en maart dit jaar krijgt nu een hogere bodem rond $ 24,40. De bandbreedte tussen de recente toppen en bodems bedraagt ca. $ 4,50 per aandeel. Een uitbraak boven $ 27 zou in theorie een stijging naar $ 31,50 moeten opleveren. Bij een tradingoverweging hoort de afweging tussen rendement en risico. De ratio bedraagt idealiter 3:1. Anticiperen op een opwaartse uitbraak bij een actuele beurkoers rond $ 26,40 zou een risicogrens betekenen van $ 24,90 (= afstand van $ 1,50). Het winstpotentieel bedraagt dan $ 5,10 (= ca. 19%).

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart