De Duitse Xetra DAX probeert een richting te vinden. Beleggers blijven weg. Traders melden zich.

KoXetra Dax op maandbasis in een combinatie van een lijngrafiek en candlesticks + RSI(14)

De Duitse Xetra Dax verloor vorig jaar januari iets meer dan twee procent. Een beleggerswijsheid beweert dat januari de toon zet voor de afloop van het beursjaar. Geen enkele wijsheid op de beurs levert garanties voor toekomstige uitkomsten. Het kalenderjaar 2021 eindigde met bijna 16% koerswinst. In de afgelopen maanden blijkt uit de zijwaartse zaagtand van slotkoersen een zekere mate van besluiteloosheid. Koersstijgingen en koersdalingen wisselen elkaar voortdurend af, tussen grofweg de indexstanden 15.000 en 16.000. De parameterinstelling 14 in de relatieve sterkte index (RSI) registreert lagere toppen en daardoor verlies aan kracht. Traders of beleggers in Duitse aandelen moeten selectiever te werk gaan om de kansen zo goed mogelijk te benutten.

BAYER AG op weekbasis vanaf 2017

De technische vooruitzichten voor de koersontwikkeling van het aandeel Bayer AG dit jaar verbeteren in de afgelopen weken snel. Een dalende trendlijn langs de koerstoppen van de laatste vijf beursjaren is begin dit jaar op een overtuigende wijze gepasseerd. De opwaartse uitbraak volgde na een dubbele bodem in de tweede helft van 2021. Deze dubbele bodem nabij € 45 ligt boven de laagste notering uit 2020 (= € 39,91). Na enige aarzeling in januari wordt nu een ‘W’-patroon zichtbaar. Dit bodempatroon biedt traders en beleggers een aantrekkelijk opwaarts koerspotentieel naar de hogere niveaus uit het verleden. Veel beursindices tonen die luxe niet.

E.On vanaf 2021 + relatieve sterkte (RS) t.o.v. Xetra Dax

Beleggers die de tijd nemen om te (blijven) genieten van een stijgende trend zien in het koersgedrag van het aandeel E.On een stijgend trendkanaal. Binnen dit kanaal doen zich adempauzes voor en rallyfasen. Zojuist lijkt een nieuwe rallyfase gestart als gevolg van een koersuitbraak naar een nieuw hoogtepunt (= ca. € 12,50). Dat getuigt van overtuigend vertrouwen. Sinds eind november ontwikkelt de beurskoers zich tegenover de Xetra Dax ook sterker. Een nieuw hoogtepunt in de relatieve sterkte (RS = E.On / Xetra Dax) bevestigt de fase van out performance. In de Duitse aandelenmarkt is er dus wel geld te verdienen via een individuele aandelenfocus.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart