Artikel laten voorlezen

De huidige trends in de beursindices ogen kwetsbaar, maar sommige aandelen genereren desondanks koopsignalen

Koninklijke KPN op weekbasis vanaf 2015

Koninklijke KPN op weekbasis vanaf 2015 | TA Loef

Eind vorige maand aarzelde de beurskoers van het aandeel Koninklijke KPN nabij een weerstand. De technische analyse achtte het nodig om in de komende uren/dagen de beurskoers vanaf € 2,9780 intensief te volgen. De weekgrafiek toont nu een opwaartse uitbraak(poging) boven de koerstoppen van de afgelopen drie jaar. Dat biedt perspectieven voor een rally naar de koerstoppen in de voorgaande jaren nabij € 3.40. Het nieuwe hoogtepunt illustreert dat de weerstand is gebroken en het opwaarts koerspotentieel ca. € 0,33 per aandeel bedraagt tegenover een risico van ca. € 0,07 per aandeel bij de actuele koers nabij € 3,07. Dat is een verhouding van bijna 5:1 in termen van kansen versus risico’s dus.

Koninklijke BAM Groep op weekbasis vanaf 2021

Koninklijke BAM Groep op weekbasis vanaf 2021 | TA Loef

De langetermijn koersgrafiek van het aandeel Koninklijke BAM Groep toont in de afgelopen 10 jaar zeer grote koersschommelingen. Laag kopen kan soms meer dan een verdubbeling van de inleg opleveren, maar hoog kopen heeft ook geleid tot meerdere halveringen. Bij de actuele notering rond € 3,28 betreedt de beurskoers een zogenaamde ‘gaps should be filled’-gebied. In 2019 is een koersgat zichtbaar tussen ca. € 3,22 en € 3,75. In 2014 is een vergelijkbare situatie ontstaan waarin het enige tijd duurde om een koersgat weer op te vullen. Een stijging van € 0,47 is hiervoor noodzakelijk en dat suggereert 14% winstpotentieel. Dat is aantrekkelijk genoeg voor het opbouwen van een haussepositie.

Marriott International (MAR) vanaf 2018 op weekbasis

Marriott International (MAR) vanaf 2018 op weekbasis | TA Loef

Het aandeel Marriott International (MAR) heeft in de afgelopen vier jaar grote moeite gehad om het koersniveau rond $ 150 te passeren. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd deze meerjarige weerstand eindelijk overwonnen. Degenen die verkocht hadden bij $ 150 of zelfs shortposities zijn aangegaan hebben de terugval vanaf $ 170 aangegrepen om deze vergissing te corrigeren met terugkoopacties. Hierdoor is de beurskoers weer opgeveerd na de terugtest van de weerstand. De hogere bodems in de afgelopen maanden getuigen van toenemende koopbereidheid. Een bevestiging hiervan zien we deze week terug door de aanhoudende vraag.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart