Media berichten over tekorten in industriële metalen. Het edele metaal koper wordt weer gekocht.

COMEX Copper future (HGc1) op weekbasis + 40 weeks gemiddelde

COMEX Copper future (HGc1) op weekbasis + 40 weeks gemiddelde | LYNX Beleggen

De termijnprijs van koper is in de afgelopen 12 maanden per saldo in een zijwaartse trend beland. Eind februari 2021 bedroeg de termijnprijs ca. $ 4,36. Dit waarderingsniveau bevindt zich nabij het bodemniveau van januari dit jaar en dat wordt nu een interessante waarneming. De bodem van het kopercontract kwam rond $ 4,30 op een hoger niveau tot stand dan de bodems in de afgelopen maanden. Een stijgende driehoek tekent zich nu af, terwijl de termijnprijs zich boven het 40-weeks stijgende koersgemiddelde beweegt. Een opwaartse uitbraakpoging boven $ 4,90 is weliswaar mislukt, maar de vraag wordt gretiger. Offensieve beleggers zien momenten van zwakte daarom als een koopkans. Defensieve beleggers wachten geduldig een stijging boven $ 4,90 af.

WisdomTree Copper 2x Daily Leveraged ETF (4RT3) vanaf maart 2021 op dagbasis

WisdomTree Copper 2x Daily Leveraged ETF (4RT3) vanaf maart 2021 op dagbasis | LYNX Beleggen

Offensieve beleggers met voldoende kennis en ervaring in hefboomproducten zien in WisdomTree Copper 2x Daily Leveraged ETF (4RT3) gaandeweg hogere bodems in de dagelijkse koersontwikkeling. Vanaf december 2021 tekent zich binnen een stijgende trend (ingezet in de tweede helft van vorig jaar) een opwaartse versnellingsfase af. De daling na de mislukte opwaartse uitbraakpoging eerder deze maand werd door een stijgende steunlijn opgevangen. Een hoogste koersnotering werd deze maand bereikt bij € 13,4840. Dit is dan ook het technische kortetermijn koersdoel zodra de daling in de afgelopen twee handelsdagen opnieuw een hogere bodem oplevert.

Wereldhave vanaf 2018 + 200-daags koersgemiddelde (grafiek log-schaal)

Wereldhave vanaf 2018 + 200-daags koersgemiddelde (grafiek log-schaal) | LYNX Beleggen

Twee jaar geleden bereikte de beurskoers van Wereldhave het laagste koersniveau uit haar beursgeschiedenis. In 2007 (niet getoond) werd een koersnotering boven € 100 opgemaakt. In maart 2020 was de beurskoers naar € 6,00 weggezakt. De technische condities voor de langere termijn verbeterden na de draai omhoog in het 200-daags gemiddelde. Deze maand blijkt een correctiebodem opgevangen vlak boven de koerstop van november vorig jaar. Het proces van opeenvolgende hogere bodems is weer actueel. Een reden om alert te zijn op een proces van opeenvolgende hogere toppen. Een uitbraakpoging boven € 17,50 kan de weg vrijmaken naar € 23.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart