Het afleveren van maaltijden leek lange tijd lucratief, maar het winstmodel kan in de afvalbak.

DELIVERY HERO vanaf 2017

Het Duitse aandeel Delivery Hero dat in 2011 werd opgericht viel lange tijd duidelijk in de smaak bij haar investeerders. Na de beursgang in 2017 steeg de beurskoers ca. 475% in minder dan vier jaar tijd.  Maar in de afgelopen drie maanden viel de beurskoers terug van ca. € 118 naar bijna € 40. De koersdreun deze week komt niet geheel onverwacht. De risico’s van een uitverkoop werden in de technische analyse blog van 15 december 2021 na de daling onder de dieptepunten van 2021 al geduid richting ca. € 60. Degenen die nu pas naar de koersgrafiek kijken zien rond ca. € 30 een belangrijke steun. De relatieve sterkte index duidt al op een technische onderwaardering. Het wordt nu tijd om na te denken over een bestelling. U heeft nog wel tijd om hierover na te denken.

Just Eat Takeaway vanaf 2017 + relatieve sterkte versus AEX

De koersontwikkeling van het aandeel Just Eat Takeaway toonde tot medio oktober 2020 een reeks opeenvolgende hogere toppen. Dit is het bewijs dat investeerders telkens bereid zijn om op hogere niveaus in te stappen. Sinds oktober 2020 toont de koersgrafiek echter het omgekeerde. Een reeks opeenvolgende lagere bodems bewijst dat het animo afneemt en investeerders telkens pas animo krijgen bij goedkopere waarderingen. Wanneer vorige bodemniveaus neerwaarts worden gepasseerd, is die afnemende koopinteresse nog in volle gang. De daling van de beurskoers van Just Eat Takeaway onder de bodemniveaus van 2018 vertelt ons nog even te wachten met kooporders.

MATTEL Inc. (MAT) vanaf 2021

De beurskoers van Mattel Inc. (MAT) is soms leuk speelgoed voor speculanten in aandelen. De opwaartse uitbraak boven de koerstoppen van de afgelopen maanden wijst erop dat het spelletje tussen vraag en aanbod door de bulls en de bears op het speelbord is beslecht in het voordeel van de bulls. De bandbreedte van de zijwaartse bewegingen bedroeg ca. $ 4,5 per aandeel. De koersuitbraak boven $ 23,50 levert een technisch koersdoel op rond $ 28,00. De langgerekte dagcandle bij de uitbraak duidt op een totaal gebrek aan verkopers. Mits het beursklimaat niet al te zeer verder verslechtert kan het koersdoel rond $ 28 in de zeer nabije toekomst al worden bereikt.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart