Op 15 december 2021 werd een trendwijziging in Delivery Hero geduid. Hoe is de situatie nu?

DELIVERY HERO vanaf november 2021

DELIVERY HERO vanaf november 2021 | LYNX Beleggen

Een positieve trend in de beurskoers van de Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero werd eind vorig jaar afgebroken. Dit duidde op een trendwijziging. Op 11 februari dit jaar bleken aandelenbeleggers hun investering bij het afval te dumpen. De beurskoers bleek bij een beurskoers rond € 40 ca. tweederde van haar beurswaarde te hebben verloren. De analyse luidde om pas rond € 30 steun te verwachten, maar er was nog wel tijd om hier rustig over na te denken. In de afgelopen weken viel het aandeel af en toe in de smaak, maar uiteindelijk lijkt de kooplust weer verdwenen. De beurskoers zakte eind vorige week weg naar het laagste niveau van dit jaar. De tijd om rustig na te denken is nu bijna voorbij. De tijd om te plannen wat te doen bij € 30 nadert met rappe schreden.

Just Eat Takeaway op weekbasis vanaf beursintroductie in september 2016

Just Eat Takeaway op weekbasis vanaf beursintroductie in september 2016 | LYNX Beleggen

In de technische analyse blog d.d. 11 februari jongstleden werd op basis van de koersgrafiek van het aandeel Just Eat TakeAway besloten om nog even te wachten met kooporders. De weekgrafiek toont na publicatie een tijdelijke opleving, maar vandaag uiteindelijk opnieuw een lagere top en een nieuw dieptepunt. Het risico op een terugval naar de bodem uit 2016 (= € 21,15) wordt met het oog op de aanhoudende dalende trend relatief hoog beoordeeld. Wie hongerig is naar koopkandidaten in de aandelenmarkt(en) kan de blik beter werpen op beurskoersen die een gezonder perspectief tonen.

Johnson & Johnson (JNJ) vanaf 2021

Johnson & Johnson (JNJ) vanaf 2021 | LYNX Beleggen

Een gezond technisch perspectief biedt het koersverloop van het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson (JNJ). Dat wil zeggen, de meerjarige trend blijkt positief nu er intraday een nieuw record in de koersnotering tot stand komt. Gelet op de overwegend zijwaartse koersbewegingen vanaf begin 2021 en de recente opwaartse uitbraak boven de koerstoppen van eind 2021 lijkt de vraag duidelijk toe te nemen. Indien de beurskoers op een nieuw recordniveau sluit, dan mag in technische zin een stijging naar ca. $ 200 worden verwacht. De meest recente hogere bodem in de grafiek op dagbasis bevindt zich bij ca. $ 177. Bij een beurskoers rond $ 182 is er sprake van $ 5 koersrisico en $ 18 opwaarts koerspotentieel. Dit is een gezonde rendement-/risicoratio van 3:1.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart