De vraag naar grondstoffen neemt naar verwachting toe. Mijnbouwaandelen zitten in de lift.

Anglo American vanaf 2021

Anglo American vanaf 2021 | LYNX Beleggen

Het aandeel Anglo American weerspiegelt de beurswaarde van het Brits/Zuid-Afrikaanse mijnbouwbedrijf en grootste producent van o.a. koper, nikkel, ijzererts en steenkool. De beurskoers kreeg vorige maand te maken met winstnemingen nabij de koerstoppen van vorig jaar rond Gbp 3.400. Deze maand weet de vraag het aanbod volledig op te vangen, want vandaag werd een hogere koersnotering opgemaakt bij Gbp 3.575, waardoor de uitbraakmarge boven de weerstandgrens groter is dan 3%. Daardoor groeit de kans op een voortzetting van de stijgende trend richting Gbp 4.400 dit jaar.

BHP Group Limited vanaf 2021

BHP Group Limited vanaf 2021 | LYNX Beleggen

Ook het mijnbouwbedrijf BHP profiteert van de investeringsdrang gelet op de ingezette stijgende trend vanaf een dubbele bodem in de tweede helft van afgelopen jaar. Afgelopen maand werd even winst genomen nabij een voormalige bodem, vermoedelijk door investeerders die hun posities zonder verlies konden gladstrijken. Door de hogere bodems in de tweede helft van vorige maand zijn er ook marktpartijen die meer vertrouwen hebben in de toekomstige bedrijfsresultaten. De opwaartse uitbraak vandaag illustreert dat er zich geen verkopers meer melden. Een stijgingsfase naar $ 81 is dan ook een scenario dat boven $ 69 een realistische mogelijkheid wordt.

Rio Tinto vanaf 2021

Rio Tinto vanaf 2021 | LYNX Beleggen

De Brits-Australische beursgenoteerde mijnbouwgroep Rio Tinto bevindt zich vandaag in goed gezelschap van koopinteresse. Ook hier is een stijgingsfase in de afgelopen maanden ingezet en ook hier zien we vandaag een beursnotering boven de recente koerstoppen die vorige maand werden opgemaakt. Een recente bodem rond Gbp 5.200 viel samen met de maartbodem van afgelopen jaar. De grafiek toont ruimte voor een stijgingsfase richting Gbp 6.200. De drie opwaartse uitbraken in welbekende mijnbouwaandelen bevestigen het idee dat er toenemende vraag naar grondstoffen is ontstaan. Dit biedt perspectieven voor aandelenbeleggers die op zoek zijn naar positieve trends.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart