Aandelenbeleggers krijgen via de koersgrafiek alsmaar hints om een schuilplaats te zoeken.

SPDR MSCI All Countries World Index UCITS ETF (ACWE) op uurbasis vanaf 17 november 2021

SPDR MSCI All Countries World Index UCITS ETF (ACWE) op uurbasis vanaf 17 november 2021 | LYNX Beleggen

De Europese Centrale Bank waarschuwde halverwege november 2021 voor correctierisico’s in de aandelen- en huizenmarkt. De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) waarschuwde ruim een jaar eerder (lees: begin september 2020) voor oververhitte aandelenbeurzen. De ESMA publiceerde deze week een rapport en meldde over een ‘acuut’ risico, in het bijzonder voor particuliere aandelenbeleggers. De koersgrafiek van de wereldwijdgespreide aandelentracker ACWE ETF toont op uurbasis na de mislukte uitbraak begin dit jaar lagere koerstoppen, een trendbreuk, een terugtest van trendlijnen begin deze maand en vervolgens opnieuw lagere toppen. Steeds meer aandelenbeleggers beginnen met het zoeken naar een schuilplaats.

WisdomTree Physical Precious Metals ETF (PHPM) op uurbasis vanaf 18 november 2021

WisdomTree Physical Precious Metals ETF (PHPM) op uurbasis vanaf 18 november 2021 | LYNX Beleggen

De technische analyse speculeert niet over de toekomst. Het bestudeert het marktgedrag in het verleden en tracht aan de hand van repeterende koerspatronen inzicht te krijgen in de richting van de onderliggende waarde. Het beleggingsinstrument WisdomTree Physical Precious Metals (PHPM) toonde vorige maand een opwaartse uitbraak uit een (bullish) vlagpatroon dat doorgaans voorkomt halverwege stijgende trends. Nu zien we een opwaartse uitbraak boven de koerstop van vorige maand. Houvast geeft de volgende vuistregel: een trend is intact, totdat het tegendeel blijkt. De stijgende trend is intact. Extrapolatie van het stijgende trendkanaal duidt op koerspotentieel naar € 140.

Newmont Mining Corp. (NEM) vanaf maart 2021

Newmont Mining Corp. (NEM) vanaf maart 2021 | LYNX Beleggen

In de technische analyse blog op 20 januari 2022 over zilver, goud en het aandeel Newmont Mining (NEM) werd over het goudmijnaandeel het volgende geschreven: “Er is dus reden om in de zojuist ingezette stijging golf 5 te herkennen idealiter naar een nieuwe hogere top”. Na de dalingsfase in de periode juni t/m september en de zijwaartse beweging in de periode oktober tot medio december vorig jaar is de trend in Newmont Mining (NEM) weer stijgend aan te merken. Zojuist werd een opwaartse uitbraakpoging gesignaleerd boven de koerstop van vorige maand. Aandelenbeleggers die op zoek zijn naar positieve trends zien in het aandeel Newmont Mining blinkende kansen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart