Bieden de aandelentrends in Moderna, Novavax en Pfizer voldoende bescherming tegen angst op de beurs?

MODERNA (MRNA)

MODERNA (MRNA) | TA Loef

Er heerst toenemende angst op de beurs omtrent de economische gevolgen van de wereldwijd snel toenemende besmettingen van het Omicron virus. Mogelijk profiteren de beursgenoteerde vaccin-makers. Het aandeel Moderna lijkt haar beste periode op de beurs achter zich te hebben gelaten. Dit blijkt uit de daling onder een stijgende steunlijn vorige maand gevolgd door de succesvolle terugtest. Gisteren viel de beurskoers van Moderna in een langgerekte dagcandle opnieuw terug na een test van de oktoberbodem. De driehoek in de grafiek geeft nog geen uitsluitsel over de toekomstige ontwikkelingen, dus omzien naar geschiktere aandelen lijkt daarom een goed alternatief.

NOVAVAX (NVAX)

NOVAVAX (NVAX) | TA Loef

Het aandeel Novavax kent in de afgelopen 12 maanden een uiterst grillig koersverloop. De laatste informatie in de grafiek toont een negatieve dagcandle bij een test van een vorige koerstop rond $ 220. De afstand tussen de openings- en slotkoers overtreft de bandbreedte van de voorafgaande handelsdag. Er is hierdoor sprake van een ‘engulfing bear’-patroon. Het proces van lagere toppen in 2021 beperkt de opwaartse kansen. Ook hier geldt dat het verstandiger lijkt om te kijken naar een andere vaccin-aandeel.

PFIZER Inc. (PFE)

PFIZER Inc. (PFE) | TA Loef

Wanneer we kijken hoe ‘de markt’ oordeelt, blijkt het aandeel Pfizer Inc. (PFE) veelbelovend. De beurskoers is opwaarts uitgebroken uit een stijgend trendkanaal en de koersprestaties zijn sinds medio oktober sterker dan die van de Dow Jones Industrial Average. Wanneer in absolute en relatieve zin nieuwe hoogtepunten tot stand komen, geeft dit blijk van een sterk vertrouwen in de toekomstige ontwikkelingen. Beurskoersen lopen ook vaak vooruit op wat later in de media groot aandacht krijgt. Wall Street heeft haar oordeel geveld. Het aandeel Pfizer geniet de voorkeur van aandelenbeleggers.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart