De aandelen Fugro (55,3%), AMG (46,8%) en OCI (46,4%) presteren tot nu prima dit jaar. Blijft dat ook zo?

FUGRO vanaf 2021 op dagbasis

FUGRO vanaf 2021 op dagbasis | TA Loef

In de technische analyse blog van 17 januari 2022 werd het idee geopperd om regelmatig de stand van zaken bij te houden om te controleren wat het beste te doen: ‘kopen, verkopen of houden?’ De koersgrafiek van het aandeel Fugro ontwikkelde zich gunstiger dan de AEX- en AMX-index en toonde een opwaartse koersuitbraak boven het bodemniveau van juli 2021. Terwijl de AEX-index ca. 8,7% in min noteert dit jaar, bedraagt de koerswinst in het aandeel Fugro zojuist ruim 55%. De bandbreedte van het dalende trendkanaal is nu bijna volledig omgeklapt naar boven. Wie gekocht heeft kan het aandeel ‘houden’, maar bij € 11 is het winstdeel ‘verkopen’ wel een gedachte.

OCI vanaf 2018 op weekbasis

OCI vanaf 2018 op weekbasis | TA Loef

Op 18 januari jongstleden organiseerde LYNX een beleggersdebat. Een dag later werden in de technische blog van 19 januari 2022 drie interessante (fundamentele) tips technisch nader toegelicht. Eén van de aandelen was het midkap-aandeel OCI bij een beurskoers rond € 24,80. In de koersgrafiek op maandbasis was een bullish ‘rising three methods’-patroon zichtbaar, terwijl de koersprestaties gunstiger bleken dan de AEX-index in de voorbij 12 maanden. OCI is deze week haar weerstandniveau uit 2018 gepasseerd. Die 46% koerswinst die nu op de teller staat kan worden uitgebouwd naar 100% dit jaar, mits de beurskoers niet onder de top uit 2018 (= ca. € 29) terugvalt.

AMG (Advance Metallurgical Group) vanaf 2020 op dagbasis

AMG (Advance Metallurgical Group) vanaf 2020 op dagbasis | TA Loef

In de technische analyse blog van 16 februari 2022 werd benadrukt dat actieve trendvolgers de richting van de trend respecteren. De gangbare wens bij de meeste aandelenbeleggers richt zich op koerswinst realiseren via stijgende trends. De AMX-index noteerde zojuist circa 3% onder de eindstand van vorig jaar, maar dat geldt niet voor het aandeel AMG (= Advanced Metallurgical Group). Halverwege vorige maand werd een stijgingsfase geanalyseerd met als koersdoel € 42. Dit koersdoel komt nu binnen handbereik. De ‘measured move’-techniek (zie groene kaders) geven nog extra speelruimte naar circa € 45. Noteer na afloop van elke handelsdag even de laagste beursnotering van de handelsdag ‘eergisteren’ als stop loss grens om koerswinsten te beschermen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart