De beurskoers van Kon.Philips kent hoge pieken en soms adembenemend diepe dalen.

Kon.Philips op dagbasis vanaf 2021 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s)

Kon.Philips op dagbasis vanaf 2021 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s) | LYNX Beleggen

De koersdaling vandaag in het aandeel Kon.Philips naar een nieuw dieptepunt sinds de koerstop in april vorig jaar doet menig bedrijfsanalist en aandelenbelegger zich afvragen wat de toekomstperspectieven zijn. In de technische blog van 14 juni 2021 werd rond € 44,50 het risico van een trendomkeer besproken, waardoor actieve intraday monitoring wenselijk zou zijn. Een beurskoers onder een dalend 120-daags gemiddelde geeft meer rust en het inzicht dat er nog geen reden is om gunstiger tijden te verwachten. Speculanten zien een beursnotering onder het dalende 20-daags gemiddelde als een bevestiging voor ongunstiger tijden.

Kon.Philips op weekbasis vanaf 2017 + 4/24-weeks gemiddelden (SMA’s)

Kon.Philips op weekbasis vanaf 2017 + 4/24-weeks gemiddelden (SMA’s) | LYNX Beleggen

Op 15 november vorig jaar maakte de beurskoers ook een forse koersduikeling groter dan 10%. De technische conclusie veronderstelde dat de emotionele druk om te verkopen snel zou toenemen na een daling onder € 36,00. Het koersdoel zou dan € 29,00 worden. Het omklappen van een hoofdschoudertop is een praktisch principe om toekomstige koersdoelen te voorspellen. In de afgelopen maanden kwam de beurskoers rond € 29,00 tot rust. Deze rust wordt vandaag ruw verstoord door de terugkerende verkoopdruk. Nieuwe 12-maands dieptepunten dwingen langetermijnbeleggers altijd extra kritisch te worden op de veronderstelde toekomstige kansen.

Kon.Philips op maandbasis vanaf 1985 + 4/24-weeks gemiddelden (SMA’s) + Rate of Change (13)

Kon.Philips op maandbasis vanaf 1985 + 4/24-weeks gemiddelden (SMA’s) + Rate of Change (13) | LYNX Beleggen

Wanneer de meerjarige koersontwikkeling van Kon.Philips in ogenschouw wordt genomen via de koersgrafiek op maandbasis, dan blijken belangrijke meerjarige toppen en bodems regelmatig de voormalige toppen en bodems op te zoeken. Voormalige toppen en bodems acteren als nieuwe weerstand of nieuwe steun. De daling onder de diagonale stijgende meerjarige steunlijn dit jaar duidt op een lange termijn trendwijziging. Er zijn nu ca. 13 maanden verstreken sinds de top en de beurskoers blijkt nu gehalveerd. Vergelijkbare koersveranderingen in 13 maanden tijd blijken in het verleden mooie bodemniveaus op te leveren. Maar het kan even duren voordat de beurskoers echt herstelt.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart