Aandelenbeleggers die echt vertier zoeken richten hun blik op de aandelenregio Latijns Amerika.

HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF (HMLA) op weekbasis vanaf maart 2012

HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF (HMLA) op weekbasis vanaf maart 2012 | LYNX Beleggen

In de afgelopen tien jaar heeft de (passieve) ‘buy & hold’-type beleggers weinig vreugde beleefd aan investeringen in de aandelenregio Latijns Amerika. Langetermijnbeleggers met een belang in HSBC MSCI EM Latin America UCITS ETF (HMLA) zien in de koersgrafiek een wispelturig marktgedrag dat dwingt tot een actieve houding om koerswinst te realiseren. De trend vanaf het dieptepunt in 2020 is stijgend en nu blijkt de koerstop van 2021 opwaarts te worden gepasseerd. De koersprestaties dit jaar zijn buitengewoon sterk. Het vertier kan worden voortgezet met een 10% stijging tot ca. € 25,50.

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL) vanaf december 2020

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL) vanaf december 2020 | LYNX Beleggen

Vanaf begin dit jaar toont de beurskoers van iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL) een sterke opleving. De koerssprong werd ingezet aan de onderkant van een stijgend trendkanaal, waarbinnen nog ruimte bestaat voor hogere waarderingen. De uitbraak boven een dalende trendlijn deze maand moedigt een ‘buy & hold’-tactiek aan. Een bevestiging voor deze benadering werd vorige week gekregen na de succesvolle terugtest van deze gebroken weerstandslijn. De neerwaartse koersrisico’s worden nu beperkt beoordeeld tot het bodemniveau van vorige week rond € 24. Het sambagevoel wordt in deze aandelentracker vooral versterkt zodra de koerstop van vorig jaar (> € 26,70) wordt gepasseerd.

OCCIDENTAL PETROLEUM (OXY) vanaf 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

OCCIDENTAL PETROLEUM (OXY) vanaf 2021 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index | LYNX Beleggen

Het Amerikaanse beursgenoteerde Occidental Petroleum Corp. (OXY) blijkt deze maand opeens sterk in de belangstelling te zijn geraakt. Een belangrijke reden is het bericht dat investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van superbelegger Warren Buffett een 10% belang heeft genomen in deze onderneming. Het gevolg van deze bekendmaking is een golf aan kooporders afkomstig van beleggers die ook willen profiteren van de beleggingskunde van Buffett. En zo ontstaat er een opwaartse spiraal met een hoog ‘self-fulfilling prophecy’-effect waarin de beurswaardering van Occidental Petroleum verder omhoog wordt gestuwd. Vooral wanneer Buffett aangeeft vertrouwen te hebben in de toekomstige koersontwikkeling van dit aandeel.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart