Artikel laten voorlezen

Een maand geleden (13 oktober 2022) rees de volgende vraag: Door de vangrail? Het antwoord is nu bekend.

Euro Stoxx 50 index lijngrafiek in 2022

Euro Stoxx 50 index lijngrafiek in 2022 | TA Loef

Achteraf weet iedereen wat wijsheid is. Neem als voorbeeld de technische blog van 13 oktober 2022. De AEX index noteerde bij de opmaak van de blog nabij de onderkant van een dalend trendkanaal en nodigde als het ‘buy the dip’-beleggers uit om terstond in actie te komen. Ook werd in de Euto Stoxx 50 “een kans op een correctiebodem als springplank voor duurzamer herstel” toegekend. Degenen die short gepositioneerd waren deden “er wijs aan om de rode dalende stippellijn in acht te nemen als vangrail”. Op 18 oktober werd deze risicogrens voor ‘short’-spelers en kanslijn voor ‘long’-spelers opwaarts gepasseerd. De afloop nadien is bekend. De grafiek is nu bijgewerkt en zelfs de koerstoppen van mei dit jaar worden zojuist gepasseerd. Dit begint op duurzamer herstel te lijken.

ING GROEP op weekbasis vanaf begin 2020

ING GROEP op weekbasis vanaf begin 2020 | TA Loef

Grafieken tonen de richting van de trends en de draaipunten tijdens de trendontwikkeling. Een interessant fenomeen zijn de koersbodems en koerstoppen. In de weg omhoog blijkt de beurskoers van ING Groep in de stijgingsfase vanaf de bodem in maart 2020 naar de top begin dit jaar trapsgewijs te klimmen. De gepasseerde toppen fungeren als een soort traptrede (of springplank) voor een nieuwe stijgingsfase. In de weg omlaag bieden deze draaipunten houvast voor actieve beleggers om te kopen en te verkopen. Deze maand veert ING Groep op vanaf een diagonale trendlijn, waardoor de stijgende steunlijn belangrijk is voor langetermijnoptimisten. Voor de korte termijn geldt een beurskoers rond € 10 bij een terugval weer een hogere traptrede in de hervatte klim naar hogere beurskoersen.

IDEXX LABORATORIES (IDXX)

IDEXX LABORATORIES (IDXX) | TA Loef

De Amerikaanse multinational IDEXX LABORATORIES (IDXX), genoteerd aan de Nasdaq, trok vorige week donderdag o.a. de aandacht als gevolg van een forse koerssprong boven de $ 400-grens bij toenemende handelsomzetten. Gedurende zes handelsmaanden bewoog de beurskoers namelijk in een richtingloze zijwaartse bandbreedte tussen ca. $ 330 en $ 400. De uitbraak vorige week en bijhorende toenemende handelsvolumes wijzen nu op de wil om hoger te koersen. De bandbreedte van $ 70 mag nu bij de $ 400 grens worden opgeteld ter verkrijging van het technische koersdoel rond $ 470. De gunstiger winst-/verliesratio van een kortetermijntrade doet zich idealiter voor bij een moment van zwakte. Denk hierbij aan een terugtest van de prijszone tussen $ 400 en $ 415 omdat de oude weerstand rond $ 400 na de uitbraak als de nieuwe steun moet gaan functioneren.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart