Technische analyse voorspelt niet, maar toont via grafieken wel voortschrijdend inzicht. Een terugblik.

Kon. Philips vanaf 2007 op weekbasis

Kon. Philips vanaf 2007 op weekbasis

De koersontwikkelingen van het aandeel Kon. Philips geven regelmatig aanleiding voor aandacht. Op 17 december 2020 luidde de analyse: “…lijkt deze week begonnen aan een stijgingsfase naar € 49”. Begin april 2021 werd dit technische koersdoel bereikt. Daarna viel de beurskoers terug. Op 14 juni 2021 luidde de analyse: “een koersrisico onder € 44,50 naar € 38,50 op basis van de trendbreuk en het hoofdschouderpatroon”. Op 26 juli 2021: “een ‘exit’-regel bij een koersdaling onder € 38,12”. Op 15 november 2021: “een relatief sterke daling naar € 29 opeens niet langer ondenkbaar.” Tot slot 23 november 2021: “deze koersformatie voorspelt een daling naar de bodem van maart vorig jaar”. De beurskoers van Kon. Philips heeft het koersdoel € 29 bereikt. Analyse nu: de meerjarige steunlijn wordt getest.

ARCELORMITTAL + Parabolic SAR

Beleggen in individuele aandelen brengt meer risico’s met zich mee dan indirect breder gespreid beleggen via sector trackers. In de afgelopen weken presteert de sector met activiteiten in grondstoffen relatief gunstig. Denk hierbij in het bijzonder aan de aandelen van mijnbouwbedrijven. Het aandeel ArcelorMittal valt in positieve zin op als gevolg van de opwaartse koersuitbraak boven de horizontale weerstandszone bij tussen € 30 en € 31 (waar ook in 2018 – niet getoond – koerstoppen werden gevormd). Bij een notering boven de Parabolic Stop And Reverse (SAR) indicator (SAR = nu ca. € 29) zijn positieve perspectieven van toepassing voor een koersstijging naar ca. € 38.

SIGNIFY + Parabolic SAR

SIGNIFY + Parabolic SAR

De technische vooruitzichten voor een positieve trendfase in het aandeel Signify zijn sinds de recente jaarwisseling weer actueel geworden. Een dalend trendkanaal werd opwaarts verlaten, nadat in december sprake was van een mislukte neerwaartse uitbraak. Hierdoor zijn de ‘shorts’ op het verkeerde been gezet en zijn deze baissiers gedwongen om hun posities terug te kopen. Hierdoor ontstaat extra vraag. Dit verklaart wellicht op technische verbetering begin dit jaar. Een terugval biedt nu vooral uitzicht op een hogere bodem idealiter boven de SAR-waardering (> € 41). Een opwaartse uitbraak boven € 45 is indicatief voor een uitbraak naar ca. € 49.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart