Artikel laten voorlezen

Het herkennen van de richting van de trends is beslisregel nummer één. Ernaar handelen is beslisregel twee.

Eli Lilly and Company (LLY) vanaf juni 2020 + 4-/24-weeks gemiddelden

Eli Lilly and Company (LLY) vanaf juni 2020 + 4-/24-weeks gemiddelden | TA Loef

Individuele aandelenbeleggers hebben allemaal persoonlijke motivaties om koop- en verkoopacties te rechtvaardigen. Vaak worden deze handelingen verricht op basis van allerlei verwachtingen omtrent het toekomstige koersverloop van de gekozen beleggingstitels. Emoties zoals hoop en vrees spelen hierin een dominante rol. Om deze innerlijke subjectieve drijfveren de baas te blijven zijn objectieve beslisregels handig. In de LYNX Masterclass 2 juni 2022 werd een techniek getoond voor kortetermijn koopmomenten (zie grafiek ‘KT BUY’-signalen). Op dit moment geven weekdata in het Amerikaanse aandeel Eli Lilly & Co. (LLY) en de koershistorie een illustratie van de beslismomenten.

UnitedHealth Group (UNH) vanaf juni 2020 + 4-/24-weeks gemiddelden

UnitedHealth Group (UNH) vanaf juni 2020 + 4-/24-weeks gemiddelden | TA Loef

De trend in de markt herkennen met technische analyse is op klassieke wijze wijze gebruikelijk met behulp van trendlijnen. De richting van de trendlijnen suggereert een positieve of negatieve dynamiek. Simpele koersgemiddelden, w.o. het 4-weeks gemiddelde en het 24-weeks gemiddelde, geven in combinatie met de beurskoers ook nadere aanwijzingen. Het begin van een stijgende trend kan worden herkend aan de opwaartse kruising van het 4-weeks gemiddelde door het 24-weeks gemiddelde. Indien de beurskoers boven beide gemiddelden noteert is zowel de kortetermijn als de langetermijn trend technisch beoordeeld ‘gezond’. Het aandeel UnitedHealth Group (UNH) voegt de daad volgens actuele weekdata nu bij het woord.

Sanofi vanaf juni 2020 + 4-/24-weeks gemiddelden

Sanofi vanaf juni 2020 + 4-/24-weeks gemiddelden | TA Loef

Er gaat geen bel bij de top of bodem van de beurskoers in de ontwikkeling van trends. Pas achteraf kan de trendomslag – of het risico van een trendomslag – worden gesignaleerd zodra de reactie is ingezet. Belangrijk is natuurlijk de keuze van het tijdvenster. Grafieken op minuutbasis, uurbasis, dagbasis of weekbasis enz. bieden zowel speculanten als beleggers een speelveld om het actieve handelsspel van kopen en verkopen te betreden. Risicobeheersing is belangrijk. Winstnemen (zie ‘profit’-signalen) kan raadzaam zijn wanneer het 4-weeks gemiddelde omlaag draait en de beurskoers onder de slotkoers van de vorige handelsweek wegzakt. De boodschap is deze: heeft u een handelsplan?

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart