Aandelenbeleggers kunnen kiezen voor het Damrak, maar er zijn exotischere beursindices.

BOVESPA Index vanaf 2020 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s)

BOVESPA Index vanaf 2020 + 20/120-daags gemiddelden (SMA’s) | TA Loef

In de afgelopen week ging het er letterlijk en figuurlijk nogal stormachtig aan toe in en om het Damrak in Amsterdam. Nu de rukwinden in de beurskoersen even voorbij lijken, is er wellicht tijd en aandacht voor wat meer zonnige verhalen. Die zijn o.a. te vinden in de Braziliaanse aandelenbeurs. Terwijl de AEX-index recent met verkoopdruk te maken kreeg, blijkt uit het koersverloop van de Braziliaanse Bovespa-index juist toenemende vraag. Een dubbele bodem in de afgelopen drie maanden en positieve kruising in het 20-daags gemiddelde boven het 120-daags gemiddelde wijzen charttechnisch en kwantitatief op een zonnigere kijk op het investeringklimaat. Misschien moeten Nederlandse beleggers eens wat vaker naar buitenlandse mogelijkheden kijken.

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL) + 20/120-daags SMA’s + relatieve sterkte t.o.v. iShares AEX ETF

iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL) + 20/120-daags SMA’s + relatieve sterkte t.o.v. iShares AEX ETF | TA Loef

Eenvoudige trendlijnanalyse toegepast in iShares MSCI Brazil UCITS ETF (IBZL) langs de koerstop van begin 2020 en de lager gelegen koerstop vorig jaar levert een klassiek dalende weerstandlijn op. Deze zgn. ‘aanbod’-lijn is opvallend genoeg in alle recente geopolitieke hectiek opwaarts gebaseerd en dat is wel opvallend positief. Aandelenbeleggers realiseren zich dat elke beleggingskeuze een afweging is tussen kans en risico en gunstig versus gunstiger. Deze voor veel Hollanders exotische landentracker toont dit jaar veel sterkere prestaties dan de iShares AEX ETF (IAEX). Uit hoofde van risicospreiding zou een (indirecte) positionering in het Braziliaanse bedrijfsleven warmere belangstelling verdienen.

iShares AEX UCITS ETF (IAEX) op uurbasis in 2022

iShares AEX UCITS ETF (IAEX) op uurbasis in 2022 | TA Loef

De aandelenbelegger met een focus op Nederlandse aandelen en met een positie in de iShares AEX UCITS ETF (IAEX) wordt dit jaar geconfronteerd met gebrek aan koopinteresse en/of toenemende neiging tot winstnemingen. De reeks lagere koerstoppen in de IAEX-ETF zijn hiervan getuige. De forse lagere openingskoers bij € 71,40 gisteren werd direct aangegrepen door koopjesjagers (lees: vraag), waardoor de hoop op verder koersherstel wellicht wordt aangewakkerd. Problematisch is de categorie kopers die eerder hebben geleid tot koersbodems, maar na een neerwaartse doorbraak diezelfde marktpartijen hebben doen besluiten om bij koersherstel ‘break even’ de ingenomen hausseposities weer te verkopen. Het principe van oude steun wordt nieuwe weerstand is onder de dalende weerstandlijn nog steeds een serieuze worsteling.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart