Spreiden doet verblijden en koersverliezen moet je mijden. Waar en hoe wordt er nog koerswinst gerealiseerd?

Rendementen diverse beleggingscategorieën

Rendementen diverse beleggingscategorieën | TA van Edward Loef – Waarin te beleggen?

In het algemeen wordt een brede spreiding over verschillende asset classes van harte aanbevolen. Op het juiste moment kopen en verkopen is namelijk erg lastig. De WisdomTree Brent Crude Oil presteert dit jaar zeer sterk (ca. 54%). De grondstoffentracker WisdomTree Broad Commodities zit ook in de lift (+34%) gevolgd door WisdomTree Physical Gold (+9%). Koersverliezen worden echter dit jaar geleden in beursgenoteerd internationaal vastgoed, obligaties, aandelen en de bitcoin. Actieve beleggers met oog voor positieve trends en met ambities bovengemiddelde beleggingsresultaten te boeken zullen dus selectief moeten zijn in de mate van spreiding.

Fugro + 10% prijsmarge

Fugro + 10% prijsmarge | TA van Edward Loef -  Waarin te beleggen?

De beurskoers van het aandeel Fugro blijkt zojuist dit jaar met ca. 83% in waarde gestegen (zie groene lijn in de grafiek). De koerswinst is daardoor zelfs groter dan het koersresultaat in de hierboven vermelde olietracker. De verleiding is wellicht groot om de koerswinst geheel of gedeeltelijk te verzilveren. Maar wat is dan het betere herbeleggingsalternatief? Misschien is het streven naar winstoptimalisatie te overwegen door toepassing van een vorm van een meebewegende vangrail. Een voorbeeld: bij elke nieuwe hogere slotkoers wordt een vaste grensmarge van 10% opwaarts bijgesteld. Alleen bij een neerwaartse doorbraak van die 10%-prijsmarge wordt winstnemen op z’n vroegst een gedachte.

Occidental Petroleum (OXY) + 10% prijsmarge

Occidental Petroleum (OXY) + 10% prijsmarge | TA van Edward Loef -  Waarin te beleggen?

Het aandeel Occidental Petroleum (OXY) werd op 4 oktober 2021 genoemd voor actieve beleggers die zich wilden indekken tegen stijgende brandstofkosten. De beurskoers noteerde toen ca. $ 32. Bij een uitbraak boven de horizontale weerstand tussen $ 32 en $ 33 zou er ca. 30% koerswinst gerealiseerd kunnen worden. Die uitbraak liet even op zich wachten, maar vanaf begin dit jaar werd de weerstand gepasseerd. De beurskoers verdubbelde in het eerste kwartaal, waardoor ruimschoots werd voldaan aan de doelstelling om de stijgende brandstofkosten te compenseren. De 10% prijsmarge waarschuwt bij neerwaartse overschrijding om koerswinsten veilig te stellen.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart