Bekende aandelen zoals Amazon.com, Meta Platforms (voorheen Facebook) en Nvidia ogen kwetsbaar.

Amazon.com (AMZN) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index

Amazon.com (AMZN) vanaf 2020 + relatieve sterkte t.o.v. S&P 500 index | LYNX Beleggen

De zwaargewichten in de Amerikaanse technologiesector worden getroffen door winstnemingen. Uit de notulen van de recente vergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken blijkt een toenemende urgentie voor monetaire verkrapping. Het aandeel Amazon.com (AMZN) noteert nu ca. $ 3150 en dat is iets lager dan begin vorig jaar, maar ook onder de laatste twee correctiebodems in augustus en oktober 2021. De koersprestaties blijven sinds de zomer van 2020 achter bij die van de S&P 500 index. Het nieuwe relatieve dieptepunt zojuist meet een aanhoudende onderprestatie. Wie bang is voor een marktbrede koerscorrectie mijdt idealiter dalende trends en achterblijvers.

Meta Platforms Inc. (META) vanaf 2020

Meta Platforms Inc. (META) vanaf 2020 | LYNX Beleggen

Het aandeel Meta Platforms Inc. (META) is de recente nieuwe naam voor het Amerikaanse Facebook. De beurskoers staat sinds de top begin september vorig jaar rond $ 380 onder druk door winstnemingen. In december werd de psychologisch belangrijke $ 300-grens getest. Bij $ 300 ligt de voormalige koerstop uit het beursjaar 2020. Een lagere dubbele top rond $ 350 onder een gebroken stijgende steunlijn illustreert een haperende belangstelling onder de investeerders. Bij de actuele notering rond $ 322 is de herstelruimte ca. $ 28, maar het dalingsrisico wordt becijferd op ca. $ 72 richting $ 250 op basis van de twee technische verzwakkingen (= dubbele top + trendbreuk).

Nvidia Corp. (NVDA) afgelopen jaar t/m heden

Nvidia Corp. (NVDA) afgelopen jaar t/m heden | LYNX Beleggen

Het aandeel Nvidia Corp. (NVDA) is in november vorig jaar aan de bovenzijde uitgebroken van een stijgend trendkanaal. Het is heel gebruikelijk om een terugtest te verwachten van de gepasseerde weerstandslijn (in deze rond $ 275). In de technische theorie zou dan een volgende rallyfase nieuwe koerstoppen moeten opleveren. Die theorie is nooit een garantie voor een juiste invulling van de verwachte beweging, maar een waarschijnlijkheidsscenario. Indien de theorie faalt, dan worden de trendvolgers op het verkeerde been gezet met teleurstelling als gevolg. En wat doen teleurgestelde beleggers? Die besluiten tot verkopen. Pas nabij $ 230 / $ 240 is er wellicht weer enige speculatieve koopinteresse.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart