Wat heeft in de eerste vier maanden goed of slecht gepresteerd? Kijk naar de macrotrends.

Macrotrends diverse beleggingscategorieën (in euro’s)

Macrotrends diverse beleggingscategorieën (in euro’s) | TA Loef

Bij de opmaak van deze blog op vrijdagmiddag 29 april 2022 blijkt duidelijk in welke ‘asset class’ dit jaar in het algemeen geld werd verdiend of verloren. Trackers (ETF’s) genoteerd in euro’s zijn voor de meeste beleggers representatief voor het verhaal vandaag. De olie-ETF (BRNT) noteert nu ca. 60% boven de eindstand van vorig jaar. De Bitcoin levert daarentegen bijna 9% in. In de traditionele ‘asset classes’ obligaties en aandelen worden tot nu koersverliezen geleden. Kasmiddelen zijn bij stijgende grondstoffenprijzen weinig inflatiebestendig, tenzij liquiditeiten dit jaar in de US dollar werden aangehouden. De US dollar is ca. 8% duurder geworden tegenover de euro. Grondstoffen is tot nu toe het beste thema om in te beleggen.

WisdomTree Agriculture ETF (AIGAP) op maandbasis vanaf 2007

WisdomTree Agriculture ETF (AIGAP) op maandbasis vanaf 2007 | TA Loef

In de afgelopen maanden verschenen in verschillende media afbeeldingen van winkelschappen en marktkramen met producten en bijhorende prijzen. Het thema was – en is nog steeds – dat de dagelijkse boodschappen almaar duurder worden als gevolg van de stijgende grondstoffenprijzen. In het bijzonder valt de imponerende stijging op in WisdomTree Agriculture ETF (AIGAP). De beursnotering is weer terug op de piekniveaus van 2007 en 2011. In technische zin wordt daarom rekening gehouden met een (tijdelijke) terugval, omdat enerzijds een belangrijke weerstandgrens is bereikt en anderzijds de relatieve sterkte index (RSI) op maandbasis extreem overgewaardeerd is.

WisdomTree Agriculture 2x Daily Leveraged ETF (LAGR) + relatieve sterkte t.o.v. US dollar

WisdomTree Agriculture 2x Daily Leveraged ETF (LAGR) + relatieve sterkte t.o.v. US dollar | TA Loef

Er is een manier om de geldontwaarding van liquiditeiten, zoals het bezit van Amerikaanse dollars, tegen te gaan. De oplossing is iets vinden wat meerwaarde toevoegt. De WisdomTree Agriculture 2x Daily Leveraged ETF (LAGR) toont een sterk stijgende trend en presteert sinds de tweede helft van 2020 ook sterker dan de opmars van de Amerikaanse dollar tegenover de euro. Het fonds biedt dus een vorm van bescherming tegen inflatie. De grafiek geeft aanleiding om een verdere stijging te verwachten. Een stop loss niveau voor dit positieve scenario ligt bij de recente bodem (= € 11,35).

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart