Artikel laten voorlezen

Het smeden van zilver en goud tot mooie sieraden is een prachtig ambacht. Hoe zit dat bij ‘market timing’?

Termijnprijs zilver op maandbasis vanaf 2016

Termijnprijs zilver op maandbasis vanaf 2016 | TA Loef

Een maand geleden stelde de technische analyse beleggers en traders de volgende vraag: Goud en zilver in de uitverkoop? De goudprijs noteerde bij de opmaak van de TA-blog op 30 juni jl. ca. $ 1817 en raakte op 5 juli in een vrije val. Op 21 juli jl. werd een bodem gevormd bij $ 1680,25. De termijnprijs van zilver bedroeg $ 20,44 en corrigeerde in enkele dagen naar $ 18,11. De maandgrafiek van de zilverfuture toont eind juli een zgn. ‘hamer’-patroon. De slotkoers van zilver bedroeg eind juli $ 20,32 en dat is vlak boven de openingskoers begin juli op $ 20,247. De kop van de hamer (= verschil tussen openings- en slotkoers) ligt helemaal aan de bovenzijde van de steel. Het is dus mogelijk dat er bodem in de zilverprijs is geslagen. Dat is voor deze maand hoopgevend!

Newmont Mining

Newmont Mining | TA Loef

Op 17 februari jl. werd in de technische analyse blog verwezen naar de blinkende kansen in het aandeel Newmont Mining bij een beursnotering rond $ 65,59. Op basis van een vermeende ‘Elliott Wave’ golvenstructuur die op 20 januari 2022 ook rond $ 65 was getoond, zou ‘een nieuwe hogere top’, aangeduid als een vijfde golf, verwacht mogen worden tussen $ 80 en $ 85. De actuele koersgrafiek op maandbasis toont die vijfde golf, welke eindigde bij een hoogste slotnotering op $ 85,42. De ‘Elliott Wave’-theorie schrijft na voltooiing van een vijfde golf een correctieve A-B-C-structuur voor. Op dit moment oogt golf A min of meer voltooid rond $ 45. Een stijging naar $ 55 tot maximaal $ 65 mag nu worden verwacht vanwege de test van een meerjarige stijgende steunlijn.

Deutsche Boerse po weekbasis vanaf medio 2012 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx Europe 600

Deutsche Boerse po weekbasis vanaf medio 2012 + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx Europe 600 | TA Loef

Vorige week publiceerde Deutsche Boerse hogere bedrijfsresultaten in het tweede kwartaal van dit jaar. De doelen die eerder dit jaar gesteld waren, worden naar verwachting aanzienlijk overtroffen. Voorafgaand aan deze positieve fundamentele berichtgeving blijken de koersprestaties van Deutsche Boerse sinds eind vorig jaar relatief sterker te ontwikkelen ten opzichte van de breed samengestelde Europese beursbarometer DJ Stoxx Europe 600 index. Afgelopen vrijdag sloot de beurskoers op € 170,50. Dit blijkt de hoogste wekelijkse slotkoers van dit jaar en ook nipt hoger dan de hoogste notering twee jaar geleden op 22 juli 2022 bij € 170,15. Langetermijnbeleggers zijn nu dan ook meer alert op een mogelijke uitbraakpoging binnen het meerjarige stijgende trendkanaal.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart