ETF van de week: iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E)

Met de iShares ETF kunnen beleggers blootstelling krijgen aan een breed scala van wereldwijde bedrijven die zich bezighouden met de exploratie en productie van goud. De grotere posities van de ETF omvatten bekende bedrijven zoals Newmont, Barrick Gold, Franco Nevada, Newcrest Mining en Kirkland Lake Gold. De aandelen van goudmijnbedrijven kunnen mogelijk profiteren van de aanhoudende hoge goudprijs.

Uitleg: Als de goudprijs op een hoog niveau staat, zoals nu, profiteren bedrijven in deze sector. De ETF lijkt zijn stijgende trend weer te gaan vervolgen, na de recente adempauze. Vorige week eindigde de consolidatie met een bullish candle. Een verdere stijging van de goudprijs zou deze goudmijn ETF weer kunnen laten schitteren.

Set-up: We stappen in de markt rond de EUR 14,65. Een stoploss zou men rond de EUR 13,90 kunnen overwegen, onder de EMA-50 en de bullish candle van vorige week. Bij een verdere opwaartse uitbraak hanteren we EUR 16,00 als koersdoel.

Grafiek iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E)
Grafiek iShares Gold Producers UCITS ETF (IS0E) set-up
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.