Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts. De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

 

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70)

De iShares Nasdaq US Biotechnology UCITS ETF streeft ernaar de beleggingsresultaten te volgen van een index die bestaat uit aandelen van bedrijven die actief zijn in de biotechnologie- en farmaceutische sector en genoteerd zijn aan de NASDAQ. Het ETF biedt ons een gediversifieerde blootstelling aan Amerikaanse bedrijven in de biotechnologie- en farmaceutische sector. Nadat de ETF van februari tot mei zwakte vertoonde, slaagden de stieren er begin juni in om de downtrend te doorbreken.

Uitleg: Aangezien het onzeker is welke bedrijven als volgende een baanbrekend geneesmiddel zal ontwikkelen, is een brede diversificatie gunstig in het geval van een belegging in de biotechnologiesector. Tot de grootste holdings van het ETF behoren bekende bedrijven als Amgen, Gilead Sciences en Illumina, maar ook Moderna, Biogen en Astrazeneca. Biogen heeft net de krantenkoppen gehaald met de goedkeuring van zijn Alzheimermedicijn Aducanumab en Moderna blijft succes behalen met de mRNA vaccins. Na een paar sterke dagen is de koers van de ETF nu in een zijwaartse consolidatie beland.

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70) koers

Setup: De uitbraak uit de consolidatie heeft al nipt plaatsgevonden. Wij gebruiken de hoogste koers van de candle van maandag als een koop trigger. De stop-loss plaatsen we onder de laagste koers van vorige week. Momenteel gaan wij uit van een voortzetting van de opwaartse beweging trend hier.

 

iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70) koers

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

 

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Nasdaq US Biotechnology ETF (2B70) ETF volgen?

 

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart