Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra Gold is de toonaangevende fysiek gedeponeerde goud ETF in Europa. De portefeuille neemt toe wanneer beleggers Xetra Gold-aandelen op de beurs kopen. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud daarom ook laten leveren. Xetra-Gold bereikte zijn hoogtepunt in augustus vorig jaar en is inmiddels met zo’n 20% gecorrigeerd.

Uitleg: Wanneer de beurzen nieuwe hoogtepunten bereiken en de economische onzekerheid toeneemt trekken beleggers naar goud. Circa vijf procent aan goud in de portefeuille wordt beschouwd als een verstandige aanvulling in tijden van crisis, zo blijkt uit studies. Afgelopen week zorgde de daling op de aandelenmarkten voor lichte onrust, en daarom is goud als hedge mogelijk opnieuw interessant voor beleggers. De goudprijs stabiliseert wat rond het huidige niveau maar zit dicht tegen een uitbraak aan.

Xetra Gold koers

Setup: De goudprijs moet boven de weerstand rond $ 1875 zien te breken. Onderstaande ETF zal dan boven de EUR 49,80 uitstijgen, waarmee een koopsignaal wordt gegenereerd. Na de entry moet de stop op € 48,40 worden geplaatst. Na de uitbraak hanteren we € 53 als koersdoel.

 

Xetra Gold trade volgen

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold (4GLD) volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart