Wat waren de meest verhandelde aandelen en opties van februari? Met dit handige en (vanaf nu) maandelijks terugkerende overzicht ziet u waar uw mede-beleggers actief in zijn. Het overzicht dient ter inspiratie, lering en vermaak.

Top 10 meest verhandelde aandelen

Wat zijn de meest verhandelde aandelen onder beleggers bij LYNX Nederland? En in welke opties hebben beleggers bij LYNX gehandeld? Voor de lijstjes kijken we naar het aantal klanten dat in de desbetreffende onderliggende waarde hebben gehandeld.

Dit kan interessant zijn om te zien waar mede-beleggers zich mee bezighouden, maar ook om eventueel inspiratie op te doen. We zullen eerst de top 10 meeste verhandelde aandelen behandelen. Daaronder leest u over de meest verhandelde opties.

Top 10 meest populaire aandelen

 1. Royal Dutch Shell
 2. Gamestop
 3. Tesla
 4. Koninklijke Ahold
 5. ING Groep
 6. Unilever
 7. Just Eat Takeaway
 8. Galapagos
 9. Apple
 10. AMC Entertainment

1. Royal Dutch Shell (RDSA)

Shell heeft een lastig jaar achter de rug. Gedurende de coronacrisis stortte de vraag naar olie in en daalde de koers van Koninklijke olie tot historisch lage niveaus. De olieprijs zit al weken in de lift en dat pakt positief uit voor olie-aandelen. De olieprijs steeg in februari met ruim 17% en belandde weer op niveaus die we voor de start van de coronacrisis voor het laatst zagen. Dat was ook terug te zien in de koers van Shell, dat afgelopen maand een sterk herstel liet zien. Het aandeel blijft ongekend populair bij Nederlandse beleggers en de koersstijging zorgde ervoor dat dit aandeel de afgelopen maand door de meeste beleggers werd verhandeld. Meer over Shell leest u hier: Aandeel Shell – Kan Royal Dutch Shell herstellen in 2021?

2. GameStop (GME)

Het kan u als belegger niet ontgaan zijn, want er is veel over geschreven. Het aandeel GameStop kreeg in januari te maken met een short squeeze en steeg met duizenden procenten. Zulke astronomische stijgingen eindigen helaas altijd met tranen en in enkele weken tijd daalde de koers van het gamebedrijf met ruim 90%. Eind februari kreeg de koers plotseling weer vleugels en sprong het aandeel binnen enkele dagen weer met honderden procenten omhoog. Enorm veel beweging in dit aandeel en dus genoeg redenen voor traders bij LYNX om dit aandeel te verhandelen. Wat er precies gebeurde bij het aandeel GameStop las u eind januari hier: Reddit pagina WallStreetBets veroorzaakt short squeezes bij GameStop en BlackBerry.

3. Tesla (TSLA)

De elektrische autobouwer staat al maandenlang hoog op de lijstjes. Naast het feit dat Tesla enorm innovatieve auto’s bouwt, zijn de koersbewegingen bij het aandeel al spannend genoeg. Veel beleggers denken dat dit bedrijf de toekomst heeft en believers zijn de afgelopen jaren dan ook getrakteerd op zeer mooie rendementen. De forse koersbewegingen zijn interessant voor actieve handelaren bij LYNX. Hoewel dit aandeel op nummer 3 staat, denk ik dat vooral veel beleggers het aandeel verkocht hebben. De koers daalde in februari met circa 20% en dat zal Nico Inberg vast fijn vinden. Tijdens het LYNX Beleggersdebat durfde hij het aan om een short tip te delen. Zie alle tips van het LYNX Beleggersdebat 2021 hier: De 12 tips van het beleggersdebat op een rij.

4. Koninklijke Ahold (AD)

Beleggen in de supermarkt is ongekend populair en lijkt een logische beslissing. Dankzij de coronacrisis zijn de verkopen fors gestegen, maar de koers doet nog niet echt veel. De kwartaalcijfers werden niet voldoende gewaardeerd door beleggers en de koers daalde in februari met bijna 10%. Tijdens het LYNX Beleggersdebat werd het aandeel getipt door André Brouwers. De analisten wijzen allemaal op de aantrekkelijke waardering en de groeipotentie van Bol.com.

5. ING Groep (INGA)

Een van de grootste verliezers van 2020 was het geliefde ING. De koers van de Nederlandse bank verloor in 2020 circa 50%. De coronacrisis, in combinatie met de lage rente, zorgde voor een sell-off in het aandeel. Dit jaar staat de koers al 29% hoger (YTD) en is het de grootste stijger op het Damrak. De bank profiteert ditmaal juist van het feit dat het einde van de coronacrisis langzaam in zicht komt en natuurlijk de recente opmars van de rentes.  De koers steeg in februari met circa 23% en de € 10,00 komt weer in zicht.  De meest recente resultaten van ING bespreken we in dit artikel: Aandeel ING: jaarwinst halveert door coronacrisis.

6. Unilever (UNA)

Unilever staat bekend als defensief aandeel met een lage volatiliteit. De koers is opvallend genoeg in februari gedaald met een procent of tien. De slechter dan verwachte jaarresultaten zette een verkoopgolf in gang. Unilever zag de verkopen van schoonmaakmiddelen en ijs stijgen, maar verkocht door de coronacrisis veel minder producten aan bedrijven en horecazaken. De producten van de Vegetarische Slager laten een enorme groeispurt zien; de omzet van de vleesvervangers ging in het vierde kwartaal met maar liefst 70% omhoog. Het defensieve karakter en de milde waardering biedt mogelijk kansen voor beleggers.

7. Just Eat TakeAway (TKWY

Thuisbezorgd heeft het sinds de beursgang enorm goed gedaan, maar afgelopen jaar begon de koers wat meer te stabiliseren. Door allerlei overnames werd uiteindelijk Just Eat Takeaway geboren, maar recentelijk zakt de koers hard weg. Veel beleggers zien in de correctie mogelijk een koopkans, want het aandeel werd in februari vrij veel verhandeld. De stijgende rente zorgt er echter voor dat beleggers als eerste afstand nemen van aandelen die geen winst maken en relatief hoge schulden hebben. Zie ook: Aandeel JUST EAT TAKEAWAY – Hongerige beleggers drijven koers op.

8. Galapagos (GLPG)

De biotech favoriet van de afgelopen jaren is in 2021 met een kater wakker geworden. Het reumamedicijn werd in de VS afgekeurd en de afgelopen maanden kreeg het nog twee tegenslagen te verwerken. De koers ging in februari nogmaals met 25% omlaag toen het bedrijf bekendmaakte te stoppen met onderzoek naar een potentieel longmedicijn. Hoewel het bedrijf een riante cashpositie heeft, lijken beleggers alle hoop in het succes van Galapagos te zijn verloren. De beurswaarde is door alle tegenslagen teruggevallen tot slechts € 4,6 miljard. Dat betekent dat het bedrijf momenteel meer geld in kas heeft dan dan het waard is op de beurs. Dit betekent ook dat beleggers geen waarde meer toekennen aan de pijplijn van Galapagos. Meer over het aandeel galapagos leest u hier: Aandeel Galapagos duikt omlaag; biotechbedrijf stopt met onderzoek longmedicijn.

9. Apple (AAPL)

Apple is al vrij lang een van de meest verhandelde aandelen in de Verenigde Staten. De koers daalde in februari met circa 10%, maar de waardering is in mijn ogen nog altijd goed te verantwoorden. De verkopen laten nog altijd een stijging zien en bovendien werd dit jaar bekend dat Apple ook werkt aan een zelfrijdende auto. In de huidige daling doet Apple het ook minder slecht dan de markt en dat geeft ook wel aan dat beleggers nog altijd geloven in dit bedrijf.

10. AMC Entertainment (AMC)

De Amerikaanse bioscoopketen werd net als GameStop gegrepen door het Reddit virus. Beleggers gingen massaal long in dit aandeel en dat zorgde eind januari voor een short squeeze van enkele honderden procenten. In februari was het een achtbaan die voornamelijk hard naar beneden ging, maar toch werd er door LYNX beleggers nog veel in dit aandeel gehandeld. Eind februari zagen we net als bij GameStop ook hier weer een flinke opleving. Uiteraard kunt u bij LYNX ook short gaan. Zie: Wat is short gaan? Hoe werkt short gaan precies? Wat zijn de voordelen en de risico’s?

Top 10 meest verhandelde opties

 1. EOE / AEX opties
 2. Royal Dutch Shell
 3. Koninklijke Ahold
 4. Unilever
 5. ING Groep
 6. Tesla
 7. Apple
 8. GameStop
 9. iShares Silver Trust
 10. SPDR S&P 500 ETF

Top 10 meest verhandeldeties in de VS

 1. Tesla
 2. Apple
 3. GameStop
 4. iShares Silver Trust
 5. SPDR S&P 500 ETF
 6. Pfizer
 7. Palantir Technologies
 8. Pershing Square Tontine
 9. NIO
 10. AMC Entertainment

Handel in de top 10 meest verhandelde aandelenopties via LYNX

Handel in Amerikaanse aandelenopties en indexopties zonder enige beperking. In totaal zijn ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen beschikbaar waar u opties op kunt handelen. Daarbij biedt LYNX ook opties aan op de S&P 500, Dow Jones en NasdaqGeen andere broker heeft zoveel handelsmogelijkheden met opties als LYNX. Bekijk het aanbod:


Gerelateerde artikelen

Meer optie nieuws en tips

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.