Live webinar: 9 december 2021

Optiewebinar met Piet Vannoppen: impliciete volatiliteit & verticale spreads

  • Datum: 9 december 2021
  • Tijd: 20:00
Optie webinars & live trading sessies door Piet Vannoppen

Tijdens deze webinar staat optie-expert Piet Vannoppen uitgebreid stil bij het analyseren van de marktomstandigheden, om vervolgens de trade structuur te kiezen. Een veelal onderschatte factor die optiepremies en zo ook uw performance beïnvloed, is de impliciete volatiliteit (IV).

Piet legt uit wat de impliciete volatiliteit inhoudt, hoe deze tot stand komt en hoe deze beïnvloed wordt. Vervolgens zullen de verschillende optiestrategieën aan bod komen en licht Piet toe welke strategieën wel of juist niet geschikt zijn op basis van de impliciete volatiliteit. Een enkelpotige optie kan uitstekende rendementen opleveren als het aandeel snel in de juiste richting beweegt, maar maakt u kwetsbaar als dat niet het geval is. Dan bent u grotendeels afhankelijk van de delta, de impliciete volatiliteit en moet u rekening houden met het verlies in tijdswaarde. Als u gebruik maakt van (bijvoorbeeld) een verticale spread heeft u betere controle over deze factoren en dus ook over de performance van uw trade. Piet zal de theorie in praktijk brengen door tijdens dit webinar een aantal live trades in te nemen.

Deze webinar is geschikt voor:
  • Beleggers met (enige) ervaring in opties
  • Beleggers die hun horizon willen verbreden

Schrijf u hier in


Wie is Piet Vannoppen?

Piet is geboren op 11 september 1968 en woonachtig in Heusden-Zolder (België), hij is getrouwd met Caroline en vader van Sam & Seppe.

Zijn hobby’s zijn skiën in Oostenrijk en genieten in Portugal.

Piet leerde het vak bij ervaren optiehandelaren uit Chicago en kan als geen ander complexe optietrades op een begrijpelijke manier aan de man brengen.

Hij was mede-eigenaar van de broker TradersOnly, die door LYNX werd overgenomen in 2019.

Piet is daarnaast eigenaar van de Master The Market Mentoring Club waarin hij sinds 2007 honderden beleggers persoonlijk begeleidt.

Hij verstaat de kunst om in begrijpelijke taal zijn studenten stap voor stap uit te leggen hoe u een extra inkomen opbouwt en toont met zijn eigen geld hoe u rationele beslissingen neemt in plaats van emotionele.

Zijn focus ligt vooral op kapitaalbehoud in combinatie met smart money management.

Piet bracht ook een optieboek uit waarin hij een aantal strategieën uitlegt voor beginnende beleggers.

Ervaren optiehandelaar Piet Vannoppen