Aandeel Canopy Growth (WEED) marktleider in de cannabis hype

Canopy Growth Corporation (WEED) is een Canadees cannabis aandeel dat symbool staat voor de groei van de wietindustrie. Canopy Growth focust zich voornamelijk op de productie van cannabis, maar gaat zich dankzij de investering van Constellation Brands (STZ) ook mengen in de strijd om cannabis infused drinks.

Het bedrijf heeft dankzij de injectie van Constellation Brands een forse oorlogskas, waarmee het de kansen op de wietmarkt wil gaan grijpen. De koers is fors opgelopen en de koersdoelen zijn al meerdere malen omhoog bijgesteld.

In dit artikel bespreek ik de volgende onderwerpen:

  • Recent nieuws over het aandeel Canopy Growth
  • De notering & grafiek van Canopy Growth
  • Concurrenten in de cannabis markt
  • Verwachte resultaten & kerncijfers
  • Koers & koersdoelen van analisten
  • Conclusie & het LYNX Handelsplatform

Recent nieuws over het aandeel Canopy Growth

Canopy Growth wist een nieuw spurt aan de gehele wietmarkt te geven door haar overeenkomst met Constellation Brands uit te breiden. De extra investering van (5 CAD) $ 4 miljard zorgde ervoor dat de koersen van alle wiet aandelen explodeerden.

Canopy Growth profiteerde hier zelf ook van. Niet alleen was het bod met 48,60 CAD per aandeel 38% hoger dan de marktprijs, het gaf ook geloofwaardigheid aan wiet aandelen. Constellation Brands kreeg als onderdeel van deze deal warrants om nog eens 139,7 miljoen aandelen te kopen voor een prijs van 50,40 CAD per aandeel.

De notering & grafiek van Canopy Growth

Het aandeel Canopy Growth is genoteerd in de VS en Canada. In beide markten zijn er ook opties te verhandelen. De ticker symbolen voor Canopy Growth zijn WEED (ISIN: CA1380351009) op de Canadese markt van Toronto en CGC op de Amerikaanse NYSE. Voor warrants en structured products kunt u enkel terecht op de Canadese markt die natuurlijk ook via het professionele LYNX Handelsplatform te bereiken is. De grafiek van Canopy Growth laat explosieve groei zien. De investering van Constellation Brands zorgde voor een extra koersexplosie, het bedrijf heeft nu genoeg reserves om te investeren in de potentiële groei. Toch laat het bedrijf een terugval zien na haar piek. Het is dus mogelijk dat de top al is gezet en de koers nu enkel naar beneden gaat.

Concurrenten in de cannabis markt

Canopy Growth heeft geen monopolie en daarom te maken met andere nieuwe en gevestigde partijen die een deel van de cannabis markt willen veroveren. Het cannabis bedrijf kan hierbij mogelijk profiteren van haar sterke relatie met Constellation Brands.

Duidelijke concurrenten van Canopy Growth bevinden vooral in Canada, omdat de markt daar nu al legaal is op het federale niveau. De meest bekende concurrenten op dit moment zijn: Tilray, Aurora Cannabis, Cronos, New Beverage en CARA Therapeutics. Hier vindt u een diepere analyse over de gehele cannabismarkt en de beste aandelen. Daarnaast is hier een analyse met opties van Tilray.

Verwachte resultaten & kerncijfers

Canopy Growth Corporation is een groeiaandeel. De omzet van de afgelopen twaalf maanden was slechts 88 CAD miljoen. Netto inkomen was een verlies van 129,9 CAD miljoen en de vrije kasstroom is -479,3 CAD miljoen. Een oorzaak van al deze verliezen zijn investeringen voor groei. De omzetgroei die verwacht wordt is enorm.Canopy Growth

De verwachte omzet voor 2019 is 355 CAD miljoen en stijgt naar 911,7 CAD miljoen in 2020. De hogere verkopen zorgen ervoor dat er in 2020 95,3 CAD winst gemaakt kan worden. Met een huidige marktwaarde van 14,2 CAD miljard is een kleine winst natuurlijk niet voldoende, maar beleggers rekenen op groei verder in de toekomst.

Koers & koersdoelen van analisten

Het aandeel Canopy Growth wordt gevolgd door 11 analisten. Negen van de elf analisten hebben een koopadvies. Eén analist heeft het advies om het aandeel aan te houden, terwijl er ook één analist is die het advies geeft te verkopen. Het prijsdoel voor de koers van Canopy Growth van analisten is 64,56 CAD. Dit is iets boven de huidige koers van het bedrijf die nu 61,49 CAD bedraagt. Het huidige koersdoel van analisten geeft beleggers een rendement van 5%.

Conclusie & het LYNX Handelsplatform

Het aandeel Canopy Growth heeft veel potentie, want legalisatie vindt in steeds meer landen plaats en dit geeft de markt veel ruimte voor potentiële groei.

De markt heeft hier echter al voor een groot deel op gereageerd. Canopy Growth heeft inmiddels al een marktwaarde van ruim $ 10 miljard, wat hogere rendementen en koersen moeilijker maakt. Het bedrijf heeft excellente cijfers en groei nodig om de huidige koers te rechtvaardigen en toekomstige aandeelhouderswaarde te genereren.

Aandelen Canopy nergens goedkoper

De transactiekosten zijn voor een betere vergelijking omgerekend naar CAD dollars (koers: 1,51). Peildatum: 21-9-2018

 * Maximale ordergrootte bedraagt € 250.000, daarom tweemaal het maximum van € 30,00

Zelf aandelen kopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het Canadese Canopy. Zoals u in bovenstaande afbeelding kunt zien, zijn de de tarieven voor aandelen Canopy Growth (WEED) bij LYNX zeer scherp. Bekijk het aanbod:

medicinale canabis - beleggen in wiet marihuana

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27