Adyen schittert op Damrak & ogen gericht op centrale bankiers


De talk of the day is natuurlijk Adyen en de buitengewoon succesvolle beursgang. Tenminste, voor de institutionele beleggers, de particulier kon vanochtend pas kopen tegen de openingsprijs van € 400. De handel is tot nu toe levendig en we hebben zelfs de € 500 op het scherm gezien, een ruime verdubbeling vanaf de IPO prijs. Dit krijg je wanneer en er veel vraag is en geen aanbod. Deze gekkigheid blijft vermoedelijk de komende dagen nog wel aanhouden, al valt ernstig te twijfelen aan de huidige koersniveaus.

Lees hier meer over beursgang Adyen. 

Kijken we naar de aandelenmarkten dan zien we groene cijfers in Europa. Op indexniveau komen de plussen uit tussen de 0,2% en 0,5%. Het is nu wachten op de rentebesluiten van centrale bankiers. Vanavond is de Fed als eerste aan de beurt, waarbij een renteverhoging met 25 basispunten zo goed als zeker is. Van belang wordt hoe snel de Fed de komende tijd de rente gaat verhogen en dit zal bepalend zijn voor de markten. Morgen volgt de ECB en zoals we allemaal weten lopen we in Europa een paar stappen achter met het terugschalen van de monetaire vrijgevigheid. Van Draghi wordt verwacht dat hij meer inzicht geeft over hoe het opkoopprogramma afgebouwd of eventueel zelfs beëindigd gaat worden. Met deze belangrijke events hebben we genoeg beweging in het vooruitzicht en zijn de komende dagen bepalend voor de AEX-index die nu nog rond de 565 punten noteert.

Beleggingsspecialist bij LYNX

Tycho Schaaf is beleggingsspecialist bij LYNX. Zijn dagelijkse Morning Calls en blogs zijn te volgen via de Twitter van LYNX. Tevens geeft hij regelmatig Masterclasses die deel uitmaken van het educatieprogramma van LYNX en behandelt hij als spreker uiteenlopende onderwerpen tijdens interactieve seminars.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27