AEX breekt door cruciaal technisch niveau

De Amerikaanse indices kenden gisteren een uitstekende handelsdag. Eerder op de dag gaf de Chinese president een toespraak, waarin hij beloofde de Chinese economie meer open te stellen voor buitenlandse bedrijven. Zo sprak hij onder andere over een verlaging van de importtarieven voor auto’s en gaf hij aan intellectuele eigendom beter te gaan beschermen. Deze verzachtende toon zorgde ervoor dat beleggers minder angstig zijn voor een handelsconflict tussen grootmachten China en de VS.

Technologiebeurs Nasdaq wist dinsdag te sluiten met een stijging van 2,1% en ook de breed samengestelde S&P 500 sloot met een mooie plus van 1,8%.

Autosector profiteert van verlaging importtarief

Vooral autofabrikanten wisten gisteren te profiteren van de toezeggingen van president Xi Jinping. De plannen voor het verlagen van de importtarieven viel in goede aarde onder beleggers. Dit was bijvoorbeeld goed te zien aan het bedrijf Tesla. Het aandeel steeg gister met een overtuigende plus van 5,2%. Ook Ford, General Motors en Fiat Chrysler klommen op de beurs.

Grootste stijging intraday voor Facebook in 2 jaar

Zoals u wellicht niet is ontgaan staat het sociale media bedrijf Facebook al enige tijd flink onder druk. CEO Mark Zuckerberg werd gisteren in het Amerikaanse congres verhoord over het veelbesproken privacyschandaal. Opnieuw nam Zuckerberg alle verantwoordelijkheid en bood hij zijn excuses aan. Blijkbaar vielen de woorden van de topman van Facebook in goede smaak onder beleggers. In de middaghandel stond het aandeel al 2,5% in de plus, maar vooral de laatste handelsuren waren spectaculair. Het aandeel sloot zelfs met een koersstijging van 4,5%. Dit is voor Facebook de grootste intraday stijging van de afgelopen twee jaar.

Olieprijs stijgt door conflicten Midden-Oosten

Een andere opvallende beweging was de sterk stijgende olieprijs. De prijs voor een vat olie bij Crude olie steeg zelfs met meer dan 3,5%. Deze stijging is een gevolg van de recente gifgasaanvallen van de Syrische regering tegen de eigen bevolking. Het lijkt erop dat de VS plannen maakt om de escalatie in het Midden-Oosten tegen te gaan. Betrokkenheid van de Verenigde Staten in het Midden Oosten kan ertoe leiden dat de toevoer van ruwe olie wordt onderbroken en verschepingen van olieproducenten worden vermoeilijkt.

Wisselend beeld in Azië

De Aziatische beurzen laten woensdag een verdeeld beeld zien na de wereldwijde koersstijgingen van gisteren. De Nikkei 225 sloot een half procent in de min. Het Chinese vasteland lag er iets sterker bij. De Hang Seng staat in de middaghandel op een plus van 0,27%.

Rode opening Europese beurzen

Vandaag lijkt het erop dat de Europese beurzen lager zullen openen. De futures wijzen op verliezen tussen de 0,3 en 0,4%. Beleggers wachten met smart op de kwartaalcijfers die de komende weken worden gepresenteerd.

De AEX wist gisteren door het cruciale weerstandsniveau van ongeveer 541 te breken en verliet hiermee het zijwaartse trendkanaal van de afgelopen maanden. Door de uitbraak van de AEX lijkt technisch gezien de weg naar boven geopend. Echter is het wel van belang dat de internationale spanningen niet weer worden aangewakkerd.

Financiële Agenda

10:00: Italië Retail Sales (0,3%)

14:30: Verenigde Staten CPI m/m (0,0%)

14:30: Verenigde Staten Core CPI m/m (0,2%)

16:30: Verenigde Staten DOE Crude Oil Inventories

Koersen

Ed Peerdeman

Ed Peerdeman

Business Developer

Ed Peerdeman werkt als Business Developer bij LYNX. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het creëren van oplossingen voor particuliere en professionele klanten bij LYNX. Daarnaast is hij actief als presentator binnen het LYNX educatieprogramma. In het verleden is Ed meerdere jaren actief geweest als beleggingsadviseur bij een zelfstandige vermogensbeheerder.

Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27