Afstraffing Amerikaanse retailers & AEX nadert weerstand


Amerikaanse retailers werden gisteren hard afgestraft op Wall Street. Warenhuis Macy’s kwam donderdag met een winstwaarschuwing. De matige verkopen rond de kerstdagen zullen voelbaar zijn bij de bekendmaking van de cijfers over het 4e kwartaal. We zullen eind januari zien of ook Amazon.com last heeft gehad van een matige ‘holiday season’. Het LYNX Beleggingsteam speelt in het LYNX Ideeëncentrum in op een mogelijke daling van het aandeel.

De voorzitter van de Fed zei dat de Amerikaanse centrale bank geduldig kan zijn met het verder verhogen van de rente en dat zijn grootste zorg de afzwakkende wereldeconomie is. Beleggers konden dit verhaal waarderen waardoor de S&P 500 richting de 2600 punten herstelde. In Japan vielen de consumentenuitgaven tegen maar de Nikkei 225 index sloot de beursweek toch positief af.

Op 16 januari organiseert LYNX voor het 8ste jaar op rij hét grootste online beleggersdebat van Nederland.  Live vanuit het Bimhuis in Amsterdam presenteren vier beleggingsexperts hun favoriete aandelen voor het jaar 2019. U kunt het debat gratis volgen vanaf uw eigen computer, tablet of mobiel. Alle informatie en inschrijven voor het debat kunt u hier vinden.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27