Apple trekt de kar

De aandelenbeurzen in de VS lieten op dinsdag wat herstel zien na een periode van koersdruk. De S&P 500 sloot 0,37% hoger op 2.887,89 punten. Het herstel werd wederom geleid door de grote techaandelen en de NASDAQ-100 sloot dan ook 0,81% hoger op 7.507,87 punten. De markt kon de zorgen omtrent een escalerende handelsoorlog even van zich afzetten. Wel werd bekend dat China een meeting met de Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft aangevraagd op 21 september. China wil de WTO om toestemming vragen om de VS sancties op te leggen. Deze aanvraag volgt op de uitspraken die Trump afgelopen weekend deed. De Amerikaanse president meldde dat bovenop de geplande $ 200 miljard aan importheffingen er nog een lijst klaar ligt voor tarieven op Chinese producten ter waarde van $ 267 miljard.

Op dagen dat we herstel zien, komt dat veelal vanuit de techhoek. Deze bedrijven zijn namelijk minder gevoelig voor het handelsconflict.

Apple blijft sterk

Hoewel eerder deze week nog bekend werd dat Apple last zou kunnen krijgen van de importtarieven, stal de techgigant gisteren weer de show. Met een stijging van 2,53% was het aandeel de grootste stijger in de NASDAQ-100 en de overige FANGMAN aandelen volgden snel. Apple werd wel geholpen door twee dingen. UBS verhoogde het koersdoel voor het aandeel van $ 215 naar $ 250 en wees daarbij op de potentiële groei van de servicetak.

Ook kreeg het aandeel aandacht van handelaren, aangezien vandaag het grootste Apple event van het jaar plaatsvindt. Op dit evenement maakt het bedrijf haar nieuwste producten bekend. Uiteraard zijn beleggers vooral benieuwd naar het paradepaardje van Apple; de nieuwste iPhone.

Azië blijft zwak

In China weet men de handelszorgen maar niet van zich af te slaan. Beleggers blijven aandelen in de uitverkoop doen. Naast angst voor de economische gevolgen door de handelsoorlog blijft het de vraag of de Chinese economie niet an sich al aan het afkoelen is. De Hang Seng index stond aan het begin van de handelsdag flink lager, maar noteert momenteel nog maar op een verlies van 0,35%. De HSI belandt met de daling wederom op het laagste punt van het jaar. De Japanse Nikkei index sloot eveneens 0,27% lager op 22.604 punten.

Europa opent hoger

In Europa gaan de belangrijkste indices licht hoger openen. De Amsterdamse future noteert voorbeurs 0,20% hoger op 540,7 punten. De DAX gaat vlak onder de 12.000 punten openen met een koerswinst van 0,25%. In Europa krijgen we om 11:00 uur een reeks macrocijfers te verwerken. Vanavond om 20:00 uur zijn beleggers benieuwd naar de inhoud van het Fed Beige Book. Dit rapport van de Fed verschijnt 8 keer per jaar en is samengesteld op basis van enquêtes door de regionale centrale banken. Beleggers houden het Beige Book altijd sterk in de gaten omdat ze daaruit een duidelijker beeld kunnen krijgen over de toekomst van het rentebeleid.

Op het Damrak staat Galapagos in de schijnwerpers na positieve testresultaten van een middel tegen reuma. Biotechbedrijf Galapagos heeft samen met partner Gilead Sciences een studie met het middel filgotinib tegen reuma succesvol afgesloten. De testresultaten tonen volgens de wetenschappelijk directeur van Gilead aan dat filgotinib in samenwerking met andere medicijnen reumapatiënten kan helpen. Benieuwd naar de beste biotech aandelen? Lees dan mijn artikel.

De AEX is onlangs opgevangen aan de bovenkant van de koersgap uit april. Er ligt echter een behoorlijke weerstand rond de 544 punten, gevormd door de voormalige steun uit juli.

Financiële Agenda

  • 11:00 uur: EU Industriële Productie  (-0,5%)
  • 11:00 uur: EU Werkgelegenheid Wijziging (1,4%)
  • 16:30 uur: VS Ruwe Olievoorraden (-1,300M)
  • 20:00 uur: VS Fed Beige Book

Koersen (8:40)

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Profiteer ook van de voordelen van LYNX Beleggen

LYNX heeft u veel te bieden en is niet voor niets al jaren één van de beste brokers - bekijk de informatie in alle rust zelf

Information package image
Inhoud informatiepakket
  • Brochure met uitgebreide informatie over beleggen en daytrading bij LYNX
  • Tarievenoverzicht: aandelen, opties, futures, forex, CFD's, ETF's & sprinters
  • Openingsinstructies
  • Met gratis het e-book: “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27